Great Expectations (2012)

Prepare for a life of great expectations.

Plichtmatig aandoende verfilming komt niet in de buurt van eerdere interpretaties.
play

6,0 details

  • 128 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
128 Min Verenigd Koninkrijk

Pip is een wees die een ongelukkige jeugd heeft gehad. De armoede en ellende werden af en toe onderbroken door zijn bezoeken aan de mysterieuze Mrs. Havisham en haar beschermelinge Estella. Ook helpt hij een misdadiger die op de vlucht is. Als Pip later in Londen woont krijgt hij financïele steun van een onbekende man. Het verleden wil hem echter maar niet loslaten.

Regie
Mike Newell
Cast
Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Sally Hawkins, Jason Flemyng, Jeremy Irvine, Robbie Coltrane, Ewen Bremner, Holly Grainger, Ralph Ineson, Jessie Cave, David Walliams, Tamzin Outhwaite, Sophie Rundle, Bernice Stegers, Malcolm Tierney, Kate Lock, William Ellis, Richard James, Toby Irvine, Helena Barlow, Tim Freeman, Sheila Simpson, Roberta Burton, Steve Morphew, Alan Rushton.
Release
30.11.2012
Release NL
21.02.2013
Release DVD
14.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Newell | Cast: Jeremy Irvine (Pip), Holliday Grainger (Estella), Helena Bonham Carter (Miss Havisham), Ralph Fiennes (Magwitch), e.a. | Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2012

Het is een tijd geleden dat Mike Newell met een film kwam die boven de middelmaat uitstak. Sinds Four Weddings and a Funeral en Donnie Brasco ruim vijftien jaar geleden genreklassiekers werden, heeft hij eigenlijk geen interessant werk meer geleverd. Niet dat hij tegenwoordig louter slechte films maakt, maar het komt allemaal nogal onverschillig over. Denk aan het vierde deel uit de Harry Potter-reeks. Het is dat hij daar een sterk verhaal in handen had, want in de buurt van het bruisende en sfeervolle derde deel kwam hij bij lange na niet. Te vet aangezet, te veel gekunstelde dialogen, te weinig eigen visie. En zo is het ook met zijn verfilming van Great Expectations. Wie het verhaal nog niet kent zal zich waarschijnlijk best vermaken. Maar in vergelijking met eerdere filmbewerkingen voelt deze poging ongeïnspireerd en onnodig aan.

Het is niet bepaald de eerste keer dat het beroemde boek van Charles Dickens wordt verfilmd. Wie nu nog de klassieker naar het witte doek wil brengen, moet dus met wat eigen inbreng komen om nog iets beklijvends te maken. In 1998 kreeg het sociodrama bijvoorbeeld een moderne draai. De arme boerenjongen Pip werd toen een schabberige schilder in New York. De strekking van het verhaal, waarin Pip via een anonieme geldschieter opeens een luxeleven kan leiden en zijn jeugdliefde terug wil winnen, bleef onveranderd.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Great Expectations Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Great Expectations

acties