Anna Karenina (2012)

Dankzij de theatrale stijl is deze magistrale verfilming van Tolstoj een gewaagde nieuwe adaptatie van het literaire meesterwerk.
play

6,5 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
129 Min Verenigd Koninkrijk

De film draait om Anna, de vrouw van een vijftigjarige ambtenaar. De jonge graaf Vronsky is verliefd op haar, maar Anna verzet zich tegen zijn avances, wat zijn verlangens alleen maar aanwakkert. Daarnaast is er de jonge prinses Kitty, die op haar beurt weer gevoelens heeft voor Vronsky, maar ook voor haar is er iemand anders, namelijk Constantin Levin,

Regie
Joe Wright
Cast
Keira Knightley, Jude Law, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, Eric MacLennan, Theo Morrissey, Cecily Morrissey, Freya Galpin, Octavia Morrissey, Marine Battier, Beatrice Morrissey, Guro Nagelhus Schia, Bryan Hands, Aruhan Galieva, Carl Grose, Aruhan Galieva.
Opbrengst
$ 68.929.150
Release
06.09.2012
Release NL
06.12.2012
Release DVD
12.03.2013

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Wright | Cast: Keira Knightley (Anna Karenina), Jude Law (Karenin), Aaron Taylor-Johnson (Vronski), Kelly Mcdonald (Dolly), Matthew Mcfadyen (Oblonski), Domhnall Gleeson (Levin), Alicia Vikander (Kitty), e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2012

Tolstojs negentiende-eeuwse literaire meesterwerk Anna Karenina is al talloze keren verfilmd, maar nog nooit zoals Joe Wrights nieuwe, gewaagde adaptatie. Het blijft een onmogelijke opgave om de meer dan negenhonderd pagina's tellende pil in al zijn complexiteit en omvang op het witte doek te vangen. Dichter in de buurt dan deze theatrale versie van Wright en script- en toneelschrijver Tom Stoppard komt, is in honderddertig minuten echter niet mogelijk. Er gaat heel wat verloren, maar de nog altijd relevante kernthema's als het onvermogen emoties goed te communiceren en de verstikking van sociale conventies zijn bewaard gebleven. Wrights Anna Karenina is een meesterlijke bewerking.

Regelmatig heeft de film iets weg van een opera of dans. Er wordt dan wel niet in gezongen, maar de soms gracieuze, ritmische bewegingen van de cast doen zo nu en dan aan een wals denken. De film is letterlijk theatraal, want vindt deels plaats in een leeg theater met prachtige decors. Het is een slimme vondst die Tolstojs visie op de Russische adel mooi weergeeft. Tegelijk geeft het de film een wonderlijk tintje, want wat hier allemaal gebeurt zou in een echt theater nooit kunnen. De buitenscènes zijn wel in de Russische natuur opgenomen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Anna Karenina Nieuwsberichten

Laatste reacties

Spider-fan

"...FilmTotaal heeft nog altijd niet een soort 'onthoudsysteem', ik reageer alleen maar omdat ik deze ec......"

Banned

"...[quote=Tarkus]Prachtige kostuums en decors dat wel, maar het verhaal werd me veel te sprookjesachtig......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Anna Karenina

acties