The Secret Life of Walter Mitty

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Stop dreaming. Start living.

Reviews (3)

Olrik

Avatar

Visueel gezien is The Secret Life of Walter Mitty een film die dubbel en dwars een tien als cijfer verdient, maar is de film meer dan alleen een visueel verbluffende film?
Het acteerwerk van Ben Stiller is fantastisch en hij zet in deze film een van zijn beste rollen al niet zijn beste rol neer als de dromerige en verlegen Walter Mitty.
Stiller is niet alleen een acteur die zich perfect inleeft in het personage Walter Mitty, maar hij reggiseert de film ook nog wat bewijst dat Stiller meer in huis heeft dan iedereen voormogelijk houdt.
Sean Penn en de rest van de cast doen het ook zeker niet onaardig en de muziek is prachtig en erg goed uitgezocht wat me toch wel erg opviel in deze film.
Het verhaal is erg mooi en heeft me ook op bijna alle momenten kunnen boeien, maar op bepaalde ogenblikken had ik het gevoel dat ze meer uit het verhaal hadden kunnen halen en dat stelde me toch wel een beetje teleur.
The Secret Life of Walter Mitty is een film die het vooral moet hebben van zijn visuele kanten en het acteerwerk van Stiller, maar ondanks dat dit de grote pluspunten van de film zijn heb ik er erg van genoten.

7,5 / 10

Poolrion

Avatar

Een niet al te sterke film en het bleef tot zekere hoogte oppervlakkig. Toch was het aardig meeslepend en keek het zo weg. Veel clichés weliswaar, maar persoonlijk stoorde ik me er niet echt aan. Maar god, wat was het camerawerk prachtig. Heerlijke rustige shots die zonder haast alles geweldig in beeld brengen. En de muziek was tevens ook een genot voor het oor, afgewisseld met heerlijke stiltes die haast vreemd voor Hollywood zijn geworden.

Kortom, de film is zeker het kijken waard.

Glennekeeeee

Avatar

Met hoge verwachtingen naar gekeken maar ze zijn niet volledig ingelost. Ben Stiller doet het als hoofdpersonage wel voortreffelijk (is een ondergewaardeerd acteur) en ook de rest van de cast doet het allesbehalve slecht. het grote probleem is dat Walter een avontuur beleeft dat ver buiten zijn grenzen ligt, alleen word je als kijker nooit echt meegesleurd in die grenzen ondanks de mooie plaatjes en de sterke muziek. persoonlijk vond ik ook de komische elementen niet altijd geslaagd, volgens mij had de film zich iets serieuzer moeten nemen omdat 'het afwezig zijn' en het 'wegdromen' bij veel mensen voorkomt en het niet iets is om zo maar weg te lachen. Hierdoor word de boodschap niet zo goed overgebracht

Kort: Geen slechte film, met dank aan een sterke Stiller, schitterende beelden en heerlijke muziek maar de film is net niet meeslepend genoeg om het verhaal volledig tot zijn kracht te brengen