Het Monster van Nix (2011)

Everybody knows that stories come from eggs

6,7 details

  • 30 Min
  • Animatie
  • Korte film
  • Nederland
30 Min Nederland

Het Monster van Nix gaat over een jongetje dat de vernietigende kracht van een allesetend monster bevecht, wanneer zijn dorpje Nix wordt geteisterd.

Alt titel
The Monster of Nix
Regie
Rosto
Cast
Terry Gilliam, Tom Waits, Joe Eshuis, Olivia Merilahti, Charles Hubbell, The Residents.
Release
01.01.2011
Release NL
31.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Rosto | Stemmencast: Joe Eshuis (Willy), Terry Gilliam (Ranger), Tom Waits (Virgil), e.a. | Speelduur: 30 minuten | Jaar: 2011

Sonny Boy is niet de enige Nederlandse Oscarinzending. In de categorie 'beste korte animatiefilm' dingt The Monster of Nix mee naar het felbegeerde beeldje. Ondanks de Engelse titel is deze productie van Nederlandse makelij. De Nederlander die deze Engelstalige film maakte is animator Rosto, die met zijn bedrijf Rosto A.D. al een aantal animatiefilms op zijn naam heeft staan. In 2005 won hij voor zijn Jona/Tomberry de Canal+-prijs in Cannes. Daarnaast maakte Rosto onder andere de graphic novel Mind My Gap en videoclips, zoals 'The Dark' van Anouk. The Monster of Nix bevat zijn kenmerkende, duistere animatiestijl, maar is toch voor kinderen bedoeld.

Rosto wilde namelijk een film voor zijn zoon maken, die toen de productie startte zes jaar oud was. Tegen de tijd dat de film af was en de jongen de film kon zien, was hij al twaalf. Het verhaal dat Rosto voor zijn kind bedacht, lijkt sterk geïnspireerd te zijn door ‘Het Oneindige Verhaal’ van Michael Ende, het boek dat in 1984 verfilmd werd als The NeverEnding Story. Het monster uit de titel is net als in het verhaal van Ende een oneindig niets dat een fantasiewereld dreigt op te slokken. En ook nu zijn verhalen de redding. Dit keer worden ze echter door fragiele wezens in eieren bewaard.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Het Monster van Nix Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Het Monster van Nix

acties