Safe (2012)

She has the code. He is the key.

De enorme hoeveelheid gebreken wordt geenszins gecompenseerd door de formulematige actie. Toch zal de diehard actiefan er prima mee uit de voeten kunnen.
play

6,0 details

  • 94 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Safe gaat over een huursoldaat (Statham) die een jong Chinees meisje (Chan) beschermt. Dit meisje is namelijk in bezit van belangrijke informatie over massavernietigingswapens. Maffia uit China en Rusland hebben de jacht op haar ingezet, met als gevolg een heftige achtervolging door de States.

Regie
Boaz Yakin
Cast
Jason Statham, Anson Mount, Robert John Burke, James Hong, Chris Sarandon, Igor Jijikine, Catherine Chan, Reggie Lee, Joseph Sikora, Jack Gwaltney, Sándor Técsy, Jay Giannone, James Colby, Matt O'Toole, Barry Bradford.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 40.346.186
Release
16.04.2012
Release NL
03.05.2012
Release DVD
18.09.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Boaz Yakin | Cast: Jason Statham (Luke Wright), Catherine Chan (Mei), James Hong (Han Jiao), Robert John Burke (Captain Wolf), Chris Sarandon (Mayor Tremello), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2012

Veertiger Jason Statham is een man van veel talenten. Hij begon op de lagere school met voetballen, maar verlegde zijn interesses naar het wedstrijdduiken. Met deze sport kwam hij zelfs uit voor de Britse nationale ploeg. Dit leverde hem weer een baantje op als kledingmodel. En door deze job kwam hij weer in contact met regisseur Guy Ritchie, die hem een rol gaf in zijn debuutfilm Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Statham groeide uit tot een populaire actieheld met rollen in The Transporter en The Italian Job. In het in New York gesitueerde Safe heeft Statham het aan de stok met zowel de Russische als de Chinese maffia

Statham speelt voormalig politieagent Luke Wright die zijn mager belegde boterham verdient met kooigevechten. Waarom hij uit het korps is getrapt is niet helemaal duidelijk, maar het heeft vast te maken met de ruwe, onconventionele methodes die hij erop nahoudt. In een metrostation komt Wright in aanraking met de Chinese Mei. Het meisje heeft een ongekend talent voor getallen en een ijzersterk fotografisch geheugen. Ze is door een New Yorkse bende uit een schoolklas in China geplukt en wordt aan het werk gezet om rekeningen te vereffenen en vooral een belangrijke code te onthouden die nodig is om veel geld binnen te harken. Wright heeft nog een appeltje te schillen met de Russen, omdat ze zijn vrouw hebben omgebracht en hem continu bedreigen. Als hij zich over Mei ontfermt, ontketent hij een wilde achtervolgingsstrijd.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Safe Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Jason Statham levert vrijwel nooit een slechte film af en dat zegt veel over de acteur die inmiddels......"

Glennekeeeee

"...Een van de betere van statham..."

Tarkus

"...Typische Statham film, knokpartijen, shoot-outs en achtervolgingen. Stevige kost dus, maar een simp......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Safe

acties