The Raid (2011)

When there's nowhere left to run or hide... you fight or die.

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

Met torenhoge verwachtingen begonnen aan deze film door de zeer positieve ontvangst. Meestal als je zo een verwachtingen hebt zijn er maar weinigen die deze kunnen inlossen en jammer genoeg is The Raid er ook zo eentje. Niet dat The Raid een slechte film is maar anderzijds ook niet goed genoeg om boven het gemiddelde uit te komen. Dat de film eigenlijk geen verhaal heeft en alle logica soms nogal misslaat, daar heb ik geen problemen mee. De film is aangekondigd als een rechttoe rechtaan actiefilm met een aaneenschakeling van actiescènes dus veel anders moest ik niet verwachten. Ik zal zelfs meer zeggen: het klein beetje verhaal had er zelfs gerust van tussengemogen. De eerste helft van The Raid is eigenlijk het sterkste. De opbouw, de inval, de overname etc waarin genoeg afwisseling komt en de film als een sneltrein vooruitgaat. Vanaf de eerste rustpauze kan de film zijn variatie niet meer terugvinden. Gevechten die te repetitief zijn, nergens meer verrassen en dan komen de pijnpunten bloot van deze film. Op acteerprestaties ga ik hier niemand echt beoordelen. Voor deze film heb je dat niet nodig met die paar dialogen die je te zeggen hebt: goed of slecht geacteerd, dat vergeet je zo meteen weer door de afwezigheid ervan. Waar The Raid wel in slaagt is de actie zeer gelikt en sterk in beeld brengen. Zeer overzichtelijk, duidelijk maar tegelijk ook krachtig genoeg om het gevecht tot leven te brengen. Alleen zijn de camerastandpunten ook nogal repetitief en naar het einde raakt deze film dus nog een kracht kwijt. The Raid had eigenlijk een heerlijke kortfilm kunnen zijn of er had meer variatie in moeten zitten. Maar op deze manier viel de film een beetje tussen alles in en verlies je naar het einde toe toch de focus.

The Raid maakt de hoge verwachtingen niet waar en heeft evenveel gebreken als de gemiddelde actiefilm. De eerste helft daarentegen is wel van hoge kwaliteit , alleen zakt de film teveel weg in de 2e helft door herhaling

6/10

Frietgedicht

Avatar

Vondt het echt een.... Meh... film. De achtie is wel mooi....maar erg ongeloofwaardig. Als je deze vergelijkt bevoorbeeldt met een film als Die Hard dan zie je een heel groot verschil. De de gevechten met John McClane eisen een zekere tol van de hoofdpersoon. Naarmate de film verder gaat raakt de heldt steeds meer vermoeit en gewondt.

Dinges in The Raid.... raakt nooit vermoeit. Naar een uur lang klappen, kopstoten en ontplofingen is hij nog steeds zo fris als een hoentje. Zo ook zij broer...die nadat hij een Half uur gemartelt is en in elkaar geslagen zo fris als een lametje een bos ficht begint. En dat maakt voor mij deze film saai....

Zwaar overrated.....mooie dans moves...

RyanC

Avatar

De Aziatische cinema zit al jaren in de lift en vroeg of laat zal ze Hollywood inhalen op originaliteit en zelfs kwaliteit. Een recent voorbeeld van deze potentie is The Raid: redemption.
Van het plot hoeft niet veel verwacht te worden maar wat is deze film toch bloederig vermakelijk. Er wordt erop los geschoten, gestoken, gehakt, getrapt en gestoten. Met als absoluut hoogtepunt het eindgevecht van Rama & Andi tegen Mad Dog!
Dit is by far de beste actiefilm sinds jaren. Ookal is de voertaal Indonesisch, het drukt de pret niet en het is verre van storend. Ook de acteerprestaties zitten vol emoties en goede realistische gelaatsuitdrukkingen. Ik speur op IMDB dat er een vervolg aankomt. Laat maar komen!