Hasta la Vista
Deze Vlaamse roadmovie over drie gehandicapte vrienden laat de perfecte mix van humor en drama zien. Ruw en direct, met bovenal veel zelfspot.
play

7,1 details

  • 115 Min
  • Komedie
  • Drama
  • België
115 Min België

Drie jonge gasten houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om eindelijk van de grond te gaan. Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is...

Alt titel
Come as you are
Regie
Geoffrey Enthoven
Cast
Johan Heldenbergh, Gilles De Schrijver, Robrecht Vanden Thoren, Karlijn Sileghem, Katelijne Verbeke, Kimke Desart, Tom Audenaert, Isabelle de Hertogh, Sebastian Sundback, Charlotte Timmers, Xandra Van Welden, Luc Verhoeven, Karel Vingerhoets, Marilou Mermans, Tuur De Weert, Roos Van Vlaenderen, Asta Philpot.
Release
02.09.2011
Release NL
24.11.2011
Release DVD
10.04.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Geoffrey Enthoven | Cast: Robrecht Vanden Thoren (Philip), Gilles De Schryver (Lars), Tom Audenaert (Jozef), Isabelle de Hertogh (Claude), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2011

Heilige huisjes zijn er om omver getrapt te worden en taboes moet je doorbreken. De beste tactiek hiervoor is een flinke dosis humor, waarbij zelfspot wellicht nog het doeltreffendst is. Wij zijn er in ons land best goed in, maar onze zuiderburen kunnen er ook wat van. De laatste jaren komen er bovendien ijzersterke films bij de Belgen vandaan. Zo bracht schrijver, regisseur en televisiemaker Nic Balthazar vier jaar geleden het uiterst integere en confronterende Ben X in de bioscopen, de verfilming van zijn eigen roman over de complexe belevingswereld van een autistische jongen.

Balthazars regiedebuut was niet echt geschikt materiaal om vol te proppen met grappen en grollen. Daarvoor is Hasta la Vista, waarin de fysiek gehandicapte centraal staat, op papier een betere kandidaat. Er zijn grote overeenkomsten aan te wijzen tussen de twee Vlaamse producties. Beide behandelen heftige onderwerpen, waarbij de outsiders moeten vechten tegen de boze onbegripvolle buitenwereld. Er wordt respectvol met de thematiek omgesprongen, zonder om de hete brij heen te draaien. De werkelijkheid is meedogenloos en het heeft weinig zin de zaken rooskleuriger voor te stellen dan ze zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Hasta la Vista Nieuwsberichten