I, Frankenstein (2014)

In the battle between good and evil, an immortal holds the key.

Deze comicverfilming van de makers van Underworld slaat op essentiële punten de plank mis. En mist humor.
play

4,3 details

  • 92 Min
  • Actie
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Australië
  • Verenigde Staten
92 Min Australië

Tegen de achtergrond van een dystopisch heden woedt een bittere strijd tussen waakzame waterspuwers en woeste demonen. Victor Frankensteins creatie Adam (Eckhart) raakt betrokken in deze strijd wanneer beide partijen het geheim van zijn onsterfelijkheid willen achterhalen.

Regie
Stuart Beattie
Cast
Aaron Eckhart, Bill Nighy, Jai Courtney, Miranda Otto, Yvonne Strahovski, Bruce Spence, Aden Young, Caitlin Stasey, Kevin Grevioux, Nicholas Bell, Chris Pang, Deniz Akdeniz, Steve Mouzakis, Mahesh Jadu, Socratis Otto.
Budget
$ 65.000.000
Opbrengst
$ 71.154.592
Release
24.01.2014
Release NL
30.01.2014
Release DVD
27.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Stuart Beattie | Cast: Aaron Eckhart (Adam), Yvonne Strahovski (Terra), Miranda Otto (Leonore), Bill Nighy (Naberius), Jai Courtney (Gideon), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2014

De vier klassieke filmmonsters – het monster van Frankenstein, de vampier, de weerwolf en de mummie – vierden hun grootste successen in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. Daarna volgden vele (re)incarnaties, waarbij telkens weer een andere draai aan de klassieke verhalen van onder andere Bram Stoker en Mary Shelley werd gegeven. Vampiers zijn door toedoen van televisieseries en films als True Blood en de Twilight-reeks alweer een tijdje in de mode. Het monster dat gecreëerd werd door de excentrieke wetenschapper Victor Frankenstein daarentegen heeft sinds het verschijnen van Mary Shelley's Frankenstein in 1994 onder regie van Kenneth Branagh niet meer een groot bioscooppubliek bereikt. De comicverfilming I, Frankenstein van de makers van de Underworld-reeks doet opnieuw een poging, maar heeft op het hoofdpersonage na eigenlijk geen donder met het klassieke verhaal te maken.

Het met lichaamsdelen in elkaar geflanste en tot leven gewekte schepsel heeft het twee eeuwen lang in zijn eentje moeten zien te rooien. Als 'levens'-doel heeft het heerschap zich het verdrijven van bovennatuurlijk gespuis gesteld. Als hij in een aftandse kathedraal oog in oog komt te staan met een groep gargouilles besluit hij aan de zijde van deze waterspuwers de strijd tegen de demonen aan te gaan. De koningin van de gargouilles besluit het monster de toepasselijke naam Adam mee te geven. Ondertussen is de leider van de demonen, de sluwe Naberius, met zijn wetenschappers bezig het kunstje van dokter Frankenstein te herhalen. Wetenschapster Terra komt steeds dichter in de buurt om het geheim van de onsterfelijkheid te ontdekken. Adam bevindt zich hierdoor in het brandpunt van de strijd tussen goed en kwaad.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

I, Frankenstein Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...[quote=Tarkus]Ik vind het een geslaagde film. Het verhaal is redelijk goed en ook de vertolkingen z......"

Spijker2

"...En ik probeer altijd de spoilers te mijden! Maar in dit geval niet, heb deze film al gezien en kan n......"

Sentare

"...Tegenvallertje. Saaie personages en weinig spanning. Gemiste kans!..."

I, Frankenstein

acties