Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

Extremely Sweet & Incredibly Heartwarming

Deze boekverfilming heeft in theorie alles in zich om een meesterwerk te zijn. Het mooie schrijf- en acteerwerk wordt echter overschaduwd door de rommelige aanpak.
play

6,2 details

  • 129 Min
  • Mystery
  • Avontuur
  • Drama
  • Verenigde Staten
129 Min Verenigde Staten

Extremely Loud and Incredibly Close draait om de 9-jarige Oskar, die zijn vader verloor tijdens de aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001. Zijn grootouders wisten te ontkomen aan het bombardement op Dresden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de dood van zijn vader vindt hij in een vaas een sleutel in een envelop met het opschrift 'Black'. Ervan uitgaande dat zijn vader hem een boodschap wilde nalaten, gaat hij in New York op zoek.

Regie
Stephen Daldry
Cast
Tom Hanks, Sandra Bullock, John Goodman, Viola Davis, Max von Sydow, Jeffrey Wright, Thomas Horn, Zoe Caldwell, Stephen Henderson, Julian Tepper, Hazelle Goodman, Lorna Pruce, Dennis Hearn, Caleb Reynolds, Paul Klementowicz.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 55.247.881
Release
24.12.2011
Release NL
08.03.2012
Release DVD
03.07.2012

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Daldry | Cast: Thomas Horn (Oskar Schell), Tom Hanks (Thomas Schell), Sandra Bullock (Linda Schell), Max von Sydow (Huurder), Zoe Caldwell (Oma), John Goodman (Stan), Viola Davis (Abby Black), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2011

Drieënhalf jaar na de terroristische aanslag op het World Trade Center in New York verscheen de tweede roman van de Amerikaanse schrijver Jonathan Safran Foer. Het boek had een opbouw die door critici zowel bejubeld als verguisd werd. De zoektocht van een negenjarig jongetje naar de herinneringen van zijn vader werden op grafische wijze aangekleed. Naast platte tekst bevatte het werk handgeschreven teksten, visuele grapjes en zelfs hele pagina’s aan foto’s die het verhaal vertelden en afmaakten. In de verfilming van Extremely Loud & Incredibly Close komt Foers creatieve benadering in verbale vorm terug in de voice-overs. De omslachtige verhaalaanpak helaas ook.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Extremely Loud & Incredibly Close Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Extremely Loud & Incredibly Close

acties