Act of Valor (2012)

The only easy day was yesterday.

5,3 details

  • 110 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Tijdens het redden van een ontvoerde CIA agent ontdekt een troep Navy SEALs dat er een gevaarlijke aanslag wordt beraamd op de Verenigde Staten. De mannen van het Bandito Platoon gaan de hele wereld over om de mensen achter het plan te pakken te krijgen. Tijdens hun missie moeten de soldaten een balans zien te vinden tussen hun verantwoordelijkheid voor hun land, hun team en hun families.

Regie
Mike McCoy
Scott Waugh
Cast
Roselyn Sanchez, Emilio Rivera, Nestor Serrano, Alex Veadov, Gonzalo Menendez, Jason Cottle, Thomas Rosales Jr., Dimiter Marinov, Ailsa Marshall, Dan Southworth, Aurelius DiBarsanti, Drea Castro, Marc Margulies, Marissa Labog, Reginald Long.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 81.272.766
Release
24.02.2012
Release NL
10.05.2012
Release DVD
28.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike McCoy en Scott Waugh | Cast: Roselyn Sanchez (Morales), Jason Cottle (Abu Shabal), Alex Veadov (Christo), Emilio Rivera (Sanchez), Nestor Serrano (Walter Ross), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2012

Hoe vaderlandslievender en heroïscher de Amerikaanse oorlogsfilm, hoe meer je ervan uit mag gaan dat het Amerikaanse ministerie van Defensie een flinke vinger in de pap heeft gehad. Het Pentagon stelt maar wat graag zijn materieel en kennis ter beschikking, maar vraagt hiervoor een niet geringe tegenprestatie. Defensie en de politiek hebben zelfs een Film Liaisons Office opgericht dat zich bezighoudt met de scripts van Hollywood. Het leger moet er natuurlijk wel een beetje succesvol en aantrekkelijk vanaf komen. De interessantste producties, namelijk die een dwars en kritisch standpunt durven innemen, betalen dan ook een grote prijs voor hun geloofwaardigheid, historische precisie en nuance. De makers mogen zelf voor het materieel en de logistieke middelen zorgen.

Act of Valor is wel het summum van Amerikaanse legerpropaganda. De titel betekent letterlijk 'moedige daad' of 'heldendaad'. Het script kwam tot stand door middel van nauwe samenwerking met de marine en de cast komt grotendeels regelrecht uit het veld. Het is een ongegeneerde poging om nieuwe zieltjes voor het leger te winnen. De ‘Uncle Sam Wants You’-boodschap lijkt impliciet, maar wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Zorg dat je erbij komt! Dit allemaal onder het mom en de belofte van onvervalste authenticiteit.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Act of Valor Nieuwsberichten

Laatste reacties

killer2120

"...Leuk dat het niet acteurs zijn maakt de film anders dan anders en vond hem daarom ook erg leuk. het......"

Banned

"...Op vlak van camerawerk en montage zoals hier in de filmtotaal recensie vermeld staat is de film best......"

11qqaazz

"...Nuteloze actie is geen actie......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Act of Valor

acties