Chernobyl Diaries (2012)

Experience the fallout

Horrorfilm van de schrijver van Paranormal Activity neemt ons mee op reis... naar Tsjernobyl. En dat is soms best spannend, maar echt eng wil het niet worden.

4,9 details

  • 86 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
86 Min Verenigde Staten

Zes jonge vakantiegangers besluiten een 'extreme' tour te ondernemen. Tegen de waarschuwingen in bezoeken ze Pripyat, het voormalig thuis van werkers in de kernreactor van Chernobyl. Daar blijkt meer aan de hand te zijn en de stad is niet zo verlaten als vaak gezegd wordt.

Regie
Bradley Parker
Cast
Jesse McCartney, Ingrid Bolsø Berdal, Jonathan Sadowski, Olivia Dudley, Dimitri Diatchenko, Nathan Phillips, Milos Timotijevic, Alex Feldman, Milutin Milosevic, Devin Kelley, Ivana Milutinovic, Ivan Jovic, Kristof Konrad, Zinaida Dedakin, Ivan Djordjevic.
Opbrengst
$ 18.112.929
Release
24.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Bradley Parker | Cast: Jesse McCartney (Chris), Jonathan Sadowski (Paul), Devin Kelley (Amanda), Olivia Dudley (Natalie), Dimitri Diatchenko (Uri), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2012

’Extreme tourism’ betekent tijdens je vakantie een risicovolle sport beoefenen of een gevaarlijke plaats bezoeken. Een goede optie voor wie een bezoekje aan museum, strand of nationaal monument maar saai vindt. Een tripje naar Tsjernobyl past prima binnen dat plaatje en als je een avontuurlijk type bent klinkt dat wellicht als een goed idee. Tenzij je in de nieuwe film van de schrijver van Paranormal Activity zit, natuurlijk...

In Chernobyl Diaries maakt een groepje Amerikaanse vrienden (Chris, Amanda en Natalie) een rondreis door Europa. Hierbij worden keurig alle aanraders uit de Lonely Planet-gids aangedaan: een kiekje bij de Eiffeltoren hier, een bezoekje aan de Tower of London daar, en zo verder. Dan gaat het gezelschap richting Oost-Europa. Eerst wordt Kiev aangedaan, waar Chris' broer Paul woont. Van daaruit is het reisdoel Moskou. Paul heeft echter andere plannen. Hij stelt voor om een wel heel bijzonder uitstapje te maken: een bezoekje aan het stadje waar in 1986 de beruchte kernramp plaatsvond, Tsjernobyl. Of liever gezegd: een bezoek aan het nabijgelegen Prypjat, waar veel arbeiders woonden die in de kerncentrale werkten. Prypjat is nu een verlaten spookstad. De perfecte bestemming dus voor wie graag wat originelere reisverhalen te vertellen wil hebben.

alle artikelen (2)

Chernobyl Diaries Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Chernobyl Diaries

acties