Oren Peli presenteert: The Chernobyl Diaries

De film volgt een groepje jongeren in het verlaten stadje Prypiat, vlakbij de kerncentrale Tsjernobyl.

Met zijn Paranormal Activity wist Oren Peli hoge ogen te gooien in Hollywood, met als gevolg dat de studiobazen erg in hem zijn gaan geloven. Zo heeft hij geld gekregen om te werken aan de found-footage film Area 51 en de film The Diary of Lawson Oxford. Die laatste film heeft nu een nieuwe naam gekregen en de distributierechten zijn ook eindelijk verdeeld.

De regisseur van Paranormal Activity, die het scenario van deze film samen met Shane en Cary Van Dyke heeft geschreven, heeft besloten de film The Chernobyl Diaries te noemen. De distributierechten zijn verkocht aan Alcon en Warner Brothers. Overigens was het niet Peli die nu plaatsnam op de regiestoel, in zijn plaats deed Bradley Parker dat.

The Chernobyl Diaries volgt een groep vrienden die vast komen te zitten in de enge, verlaten stad Prypjat. In dat stadje woonden ooit de werknemers van de kerncentrale Tsjernobyl, maar verlieten de stad in 1986 tijdens te kernramp. In al die jaren daarna hebben de natuur en iets onnatuurlijks bezit genomen van het plaatsje, met als gevolg een onontkoombare confrontatie tussen de groep en de vreemde wezens.

De cast bestaat onder andere uit Jonathan Sadowski, Devin Kelly, Nathan Philips en Jesse McCarthy. De release in de Verenigde Staten staat voor gepland voor 25 mei. Een Nederlandse releasedatum is er nog niet.



NieuwsFilm

meest populair