Paranormal Activity bedenker komt met post-apocalyptische thriller

Oren Peli heeft met zijn budget-horror uit 2007 genoeg krediet opgebouwd om nu te mogen werken aan andere projecten.

In 2009 bracht Paramount Oren Peli‘s Paranormal Activity (2007) uit en zag tot haar verbazing dat het een enorme hit was. Ook de twee sequels, waarvan de laatste momenteel in de bioscopen draait, mogen beschouwd worden als een succes. Niet zo gek dus dat Peli het vertrouwen krijgt om naar hartenlust te werken aan andere films.

Eén daarvan is een nieuwe post-apocalyptische thriller waarvan de opnames deze week in Oost-Europa van start zijn gegaan. De film ging eerder nog onder de naam The Diary of Lawson Oxford, maar heet nu weer voorlopig Untitled Oren Peli Project.

De film gaat over enkele vrienden die vast komen te zitten in een enge, verlaten stad. Het is compleet verlaten nadat er jaren eerder een nucleaire ramp heeft plaatsgevonden. Wanneer de zon schijnt op deze radioactieve spookstad, klinkt er onmenselijk gekrijs door de lucht. Het lijkt erop dat ze niet alleen zijn.

Peli schreef het scenario en treedt tevens op als producent samen met Brian Witten (Dark City, Final Destination). De regie staat op naam van Brad Parker. De cast bestaat uit namen als Jonathan Sadowski, Devin Kelley, Jesse McCartney, Olivia Taylor Dudley, Nathan Phillips, Ingrid Bolso Berdal en Dimitri Diatchenko.

Peli heeft er in ieder geval veel zin in:

“I love my job. I get to work with a talented director like Brad on the kind of scary movie I know I’d happily stand in line to see.”



NieuwsFilm

meest populair