Black Out

Black Out (2012)

Reviews (2)

Frietgezicht

Avatar

Ben het grotendeels wel eens met UndercoverPanda boven me.

Ik heb de film op dvd en vond het toch wat tegenvallen hoewel mijn verwachtingen niet onwijs groot waren en ik heus geen Snatch had verwacht.

De hoofdrolspeler deed het op zich prima,niks op aan te merken,en meestal is zo'n karakter ook niet het gekst,grappigst of whatever maar gewoon het personage dat zich in die wereld begeeft vol deze types alleen deze types vallen grotendeels tegen.

Niet verder lezen als je de film niet gezien hebt,spoilers aanwezig.

Ik was bijvoorbeeld erg benieuwd naar Katja en Birgit en hoewel ik geen fan van beide dames ben zien ze er wel goed uit en was ik benieuwd hoe ze 2 gevaarlijke zussen zouden neerzetten.
Gevaarlijk,tja,dat dacht ik,want ik vond ze echt geen seconde dreigend overkomen,dat kwam niet alleen door hun maar ook door de schrijvers/regisseur want behalve een auto kapot meppen in 1ste scene doen ze weinig anders dan bankhangen.

Dan heb je nog de 2 leukste types,Willie Wartaal en Kempi als 2 hondentrimmers. Niet dat het 2 fantastische karakters zijn,dat het de 2 leukste types zijn zegt eigenlijk al genoeg.
Maar ook daarmee verpesten de schrijvers het weer want op een gegeven moment hebben ze meer weg van Laurel en Hardy als die 2 ooit dialogen gehad hadden.
De discussie die ze hebben vlak voor de shootout aan het einde is gewoon flauw en tenenkrommend en zo Nederlands geacteerd weer..

De grote reus die de hoofdrolspeler helpt komt ook niet uit de verf,zou een sympathiek figuur kennen zijn waarbij de verbazing groot is als die opeens badguy blijkt maar mijn wenkbrauw ging er niet van fronzen.

De Engels sprekende bowling-baan boss was ook totaal niet dreigend en z'n enige mannentje was al snel dood,voor de rest leek die geen kornuiten te hebben om zich heen?Ook op het einde deed die alles alleen,waarom vreest de hoofdrolspeler hem dan,maak hem gewoon af,hij is toch alleen.
Net als de baas van Katja en Birgit die amper kan praten en zelfs de pijp uit gaat want hij was de hele film al halfdood,ook geen dreiging en dan heb je nog die pik uit Nova Zembla met die vervelende acteur Joris Cohen,ook daar totaal geen dreiging.

En waarom was de hoofdrolspeler bang om naar het politiebureau te gaan voor die agent want dat was ook al zo'n clown.

Bij een film als dit zijn de karakters erg belangrijk en hoewel er in Lock Stock en Snatch veel humor zit zijn veel van de badguys wel echt dreigend en gevaarlijk aanwezig en dat is in deze film echt totaal niet het geval.
De dialogen zijn af en toe wel geinig maar ze worden wel weer op z'n Nederlands gepresenteerd en de verhaallijn is slapjes en als de hoofdrolspeler zich alles herinnerd denk je alleen 'ach het zal wel'.

De film is zeker niet slecht(zeker niet voor Nederlandse begrippen) maar had stiekem toch gehoopt op een film vol getikte personages,goede grappen en wat harde scenes,een Snatch light,maar nu is het een 6je waard.

Ik hoop wel gelijk weer dat iemand als Guy Ritchie weer zo'n soort film gaat maken die in ieder geval een stuk beter is als deze.

UndercoverPanda

Avatar

Hommage lijkt me een sterk woord, veel dingen zijn gewoon regelrecht overgenomen uit Lock Stock en Snatch: die freeze frames, voice overs, maffe typetjes, klunzige zwarte criminelen, een gestoorde rus die maar niet dood wil gaan, een shootout waarbij iedereen elkaar neer schiet, enzovoort...

Maar waar bovengenoemde films uitblinken in geestige dialogen en sterke plots, komt de humor van Black Out vaak niet echt uit de verf en is het verhaal op zijn zachtst gezegd rommelig. Vooral tegen het einde leek het erop alsof Toonen er niet echt meer een sterk of origineel einde aan wist te breien.

Jammer, ik wilde deze echt leuk vinden. Ik heb alleen teveel het idee dat Arne Toonen er vooral een 'Guy Ritchie film' van probeerde te maken en niet een 'Arne Toonen film'. Ik vond Black Out nog steeds wel vermakelijker dan de meeste Nederlandse films, maar als ik een echt goede misdaad/comedy wil zien, stop ik liever nog een keertje een van zijn inspiratiebronnen in de dvd-speler.