Doodslag (2012)

Reviews (2)

Schaapindewei

Avatar

Matige film die inspeelt op het allerdaagse probleem van geweld tegen hulpdiensten.

Max (Theo Maassen) is ambulancebroeder. Na het zoveelste incident tijdens zijn werk neemt hij (deels aangemoedigd door de uitspraken van een cabaretier) het heft in eigen handen.
Hij wordt hiervoor veroordeeld en is op zijn werk niet meer welkom. De media zit er bovenop. Sommige vinden hem een held, anderen een moordenaar.
Max wordt verliefd op een collega, maar die liefde wordt (mede door dit incident) niet beantwoord en Max kan daar niet mee omgaan.

Alles zit tegen en Max heeft een heel zwaar leven.

jaime91

Avatar

Indrukwekkende film met een fantastische Theo Maassen. Een film die je laat nadenken maar vooral een duidelijke en sterke boodschap heeft: Blijf met je fikken van onze hulpverleners af! Het enige minpunt is inderdaad het gebruik van zwart/wit midden in de film,dit voegt namelijk inderdaad weinig tot niets toe en zorgde bij mij vooral voor irritatie.Verder heeft ie me gewoon best wel aangegrepen en ben ik er ook best wel een beetje stil van. Deze film zal me denk ik nog wel een tijdje bij blijven vrees ik,zeer indrukwekkend.

De mensen die hem nog niet gezien hebben of nog eens willen zien hier een link: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1251959