Transformers: Age of Extinction (2014)

Stand together or face extinction.

Michael Bay begint eindelijk een beetje door te krijgen hoe het moet.
play

4,8 details

  • 165 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • China
165 Min Verenigde Staten

Jaren na de grote veldslag in Chicago, is de mensheid hersteld. Transformers zijn nagenoeg van de Aarde verdwenen. Maar een kleine groep wetenschappers probeert hun eigen Transformers te maken, en gaan daarbij verder dan ze zelf kunnen beheersen. Tegelijk is er Cade Yeager, die een beschadigde Optimus Prime ontdekt, en hem repareert. Dan barst er een nieuwe epische strijd los tussen de Autobots en Decepticons, en ditmaal voegen zich ook de Dinobots bij het gevecht.

Regie
Michael Bay
Cast
Mark Wahlberg, Stanley Tucci, T.J. Miller, Jack Reynor, Nicola Peltz, Kelsey Grammer, Sophia Myles, Bingbing Li, Thomas Lennon, Titus Welliver, Charles Parnell, Geng Han, Erika Fong, Mike Collins, James Bachman, Michael Collins.
Budget
$ 210.000.000
Opbrengst
$ 245.500.000
Release
27.06.2014
Release NL
10.07.2014
Release DVD
18.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Bay | Cast: Mark Wahlberg (Cade Yeager), Nicola Peltz (Tessa Yeager), Jack Reynor (Shane Dyson), Kelsey Grammer (Harold Attinger), Stanley Tucci (Joshua Joyce), e.a.| Speelduur: 165 minuten | Jaar: 2014

In een van de eerste scènes van de nieuwste Transformers klaagt een oude bioscoopeigenaar dat het hedendaagse filmaanbod louter uit remakes en sequels bestaat. Aangezien Age of Extinction het vierde deel markeert in een reeks die gebaseerd is op een oude tekenfilmserie, lijkt dit een zelfbewuste knipoog naar de kijker, maar de zin die erna komt duidt meer op een statement. Wijzend naar een poster van de westernklassieker El Dorado stelt de grijsaard dat die film meer in zijn straatje ligt. Interessant genoeg was El Dorado geen volledig originele film, maar een remake van Rio Bravo, dat slechts zeven jaar eerder uitkwam en naast een grotendeels identiek plot beschikt over dezelfde regisseur en hoofdrolspeler. Het is haast alsof regisseur Michael Bay zijn publiek wil meegeven dat er niets mis is met een verhaal zo nu en dan opnieuw vertellen, zo lang er maar genoeg variatie is in de uitvoering.

Laat dat laatste nu juist een van de voornaamste problemen zijn van Bays vorige Transformers-films. Na het nog enigszins acceptabele eerste deel uit 2007 vielen vervolgdelen Revenge of the Fallen en Dark of the Moon enorm in herhaling. Niet alleen qua plot en actie, maar ook door het gegeven dat de kijker iedere keer met dezelfde acteurs werd opgezadeld. Hun oninteressante personages maakten in de laatste twee films geen enkele ontwikkeling meer door, maar ze leidden wel steeds de aandacht af van de buitenaardse robots waar deze filmreeks eigenlijk om zou moeten draaien. In drie films van elk tweeënhalf uur hebben we de Autobots en Decepticons weliswaar volop zien vechten, maar tussendoor nauwelijks leren kennen als personages. Bay en consorten hadden wat dat betreft een les kunnen leren van de Muppet-films. Daarin worden de Muppets iedere film omringd door andere mensen, wat henzelf tot de constante factor maakt.

videotrailers & clips

alle artikelen (108)

Transformers: Age of Extinction Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...[quote=Tarkus]af en toe moet je eens je verstand op nul zetten Dat heb ik alvast gedaan :)[/quote]......"

johnwayne

"...Te lang, humorloos, verhaaltechnisch slecht en soms te belachelijk voor woorden, te voorspelbaar en......"

B@chelor

"...Niet geheel slecht. Actie en vooral de visual effects zien er top uit. Verhaal is meh. Acteerwerk va......"

Transformers: Age of Extinction

acties