Amerikaanse Netflix-kijkers schoppen slechtst ontvangen miljardenhit naar de Top-10

Amerikaanse Netflix-kijkers schoppen slechtst ontvangen miljardenhit naar de Top-10

Hebben ze gelijk met 'Transformers: Age of Extinction'?

Filmliefhebbers vinden niks zo erg als een luidruchtige inhoudsloze blockbuster die bergen geld ophaalt aan de kassa waardoor goede cinematografische hoogstandjes ondergesneeuwd raken.

Er zijn zat titels (om precies te zijn 48) die de afgelopen jaren door de miljardengrens aan de box-office heen braken (James Camerons Titanic was de eerste in 1997) en het is altijd weer een unieke prestatie.

Toch wil dat niet zeggen dat het dan ook automatisch een goede film is, met Transformers: Age of Extinction uit 2014 als beste voorbeeld.

Bedenkelijke reputatie
Alleen al als we kijken naar de Rotten Tomatoes-score (17%), is Michael Bay's spektakel met afstand de slechtst beoordeelde miljardenhit ooit, mijlenver achter Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (33%).

Toch zijn er, zoals eerder gezegd, genoeg fans op Netflix die hiervan kunnen genieten op een regenachtige avond, gezien het feit dat het vierde deel uit de franchise onlangs in de VS de Top-10 van de streamingdienst binnen is gestormd. Gaat dat hier ook gebeuren of zijn wij te nuchter?

NieuwsFilm

meest populair