The Revenant

The Revenant (2015)

(n. One who has returned, as if from the dead.)

discussie

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

De Oscar voor camerawerk is dik verdiend. Verder vond ik de film inhoudelijk niet zo bijzonder en erg ongeloofwaardig waar het Di Caprio betrof - wat hij allemaal kan doorstaan gaat ver over het mogelijke. En de Indianen kunnen ineens niet richten waar het hem betreft: al is er een hele groep Indianen die vlak bij hem is en is hij ernstig gewond en uitgeput geen één weet hem te doden. De film is enorm uitgerekt voor het simpele verhaal - ik hou best van een verhaal dat de tijd neemt, maar hier gaat echt álles traag. Wat ik wel mooi vind, zijn de lang aangehouden takes, zoals bijvoorbeeld in het gevecht aan het begin - dat geeft sterk het gevoel midden in de actie te zitten.
Dus, visueel prachtig (met dank aan de Canadese natuur), maar inhoudelijk had er van mij veel meer in het verhaal moeten zitten.

VLT

Avatar

Deed me regelmatig aan Seraphim Falls denken.

SeanDeNiro

Avatar

Het was een goede film en erg onderhoudend. Het trage doet de film goed. Wat er voor zorgt dat de film geen 8 of 9 is is het gebrek aan realisme. Twee beeraanvallen overleef je simpelweg niet, ze hadden het bij 1 moeten houden. En constant het ijskoude water in zonder onderkoelingsverschijnselen is niet serieus te nemen. Een 7 maar had een 9 kunnen zijn.

larsbongers

Avatar

Een 10. Niet minder. Prachtig verhaal, maar nóg mooier verfilmd! Nog nooit zoiets schitterends gezien!

sonnycorleone

Avatar

tuonra "Begin van de film is zeer fraai met geweldige doorlopende camerashots in een zeer dynamisch strijdtoneel. Cinematografisch is de film danook zeer okee.. Qua acteren steekt Tom Hardy met kop en schouders boven de rest uit, en is een genot om te aanschouwen (terwijl hij een onsympathiek persone speelt).. Hiermee eindigen de pluspunten van de film, want het acteerwerk van Di Caprio kan samengevat worden met slechts "GRUNT!! x 10000"
Niet ovetuigend, want zichtbaar niet gemeend.. Ook niet overtuigend is de aaneenschakeling van ongeloofwaardigheden.. Niet onderkoeld raken in ijskoud water, een berenaanval overleven, met nat buskruit vuur maken, vuur maken in een storm, zwaar gewond toch een klif afdalen, schieten zonder herladen, etc, etc..

Hoedanook wordt het lijden van de figuur Glass veel te veel een vooral veel te lang uitgesponnnen (ik heb op een gegeven moment maar ge-fastforward), en mist de film daardoor een echte inhoud met voldoende onderhoudende verhaallijn.. Tenminste, dat was totop het moment (net over de helft) dat ik de film stop zette en besloot wat nuttigers met m'n tijd te gaan doen..

Kortom, visuele eye candy heeft voorrang gekregen boven alles, en omdat de rest ondermaats is (m.u.v. acteerwerk Hardy) duurt de film veel te lang.."
Jij bent echt niet goed bij je hoofd. Als er één dingetje op aan te merken is, is 't wel dat irritante stemgeluid van Tom Hardy!