Out of the Furnace

Out of the Furnace (2013)

Sometimes your battles choose you.

Een indrukwekkende cast is geen garantie voor een meesterwerk, maar komt wel goed van pas.
play

6,6 details

  • 116 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
116 Min Verenigde Staten

Russell en zijn jongere broer Rodney wonen in het economisch depressieve Rust Belt, en hebben steeds van een beter leven gedroomd. Maar wanneer Russell door een wrede speling van het lot in de gevangenis belandt wordt zijn broer in één van de meest gewelddadige en meedogenloze criminele bendes van de stad gelokt - een vergissing die hem duur te staan zal komen. Eenmaal terug op vrije voeten zal Russell moeten kiezen tussen zijn eigen vrijheid of alles op het spel te zetten om gerechtigheid voor zijn broer te zoeken.

Regie
Scott Cooper
Cast
Christian Bale, Zoe Saldana, Woody Harrelson, Willem Dafoe, Forest Whitaker, Casey Affleck, Sam Shepard, Dendrie Taylor, Tom Bower, Carl Ciarfalio, Bingo O'Malley, Charles David Richards, Nancy Mosser, John W. Kleer, Bobby Wolfe.
Budget
$ 22.000.000
Opbrengst
$ 15.400.000
Release
06.12.2013
Release NL
30.01.2014
Release DVD
24.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Cooper | Cast: Christan Bale (Russell Baze), Casey Affleck (Rodney Baze Jr.), Woody Harrelson (Harlan DeGroat), Sam Shepherd (Gerald 'Red' Baze), Zoe Saldana (Lena Taylor), Willem Dafoe (John Petty), e.a.| Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2013

Zo nu en dan komt er een film voorbij met een cast die dusdanig indrukwekkend is, dat het haast onmogelijk is niet met hoge verwachtingen de bioscoopzaal te betreden. De grotere Hollywoodsterren hebben immers de luxe selectief te kunnen zijn in de producties waaraan ze zich verbinden, dus wanneer ze in groten getale opdraven voor een ogenschijnlijk niet enorm prestigieuze film, lijkt het logisch aan te nemen dat ze daarvoor een goede reden hebben. Out of the Furnace bevat niet minder dan zes Oscargenomineerde acteurs, van wie twee ooit daadwerkelijk het gouden beeldje hebben gewonnen. Als dan ook nog eens Leonardo DiCaprio en Ridley Scott als producenten betrokken blijken te zijn, lijkt het echt niet meer fout te kunnen gaan. Uiteindelijk blijkt de sterke cast helaas niet zozeer een teken van kwaliteit, maar vooral hetgeen dat de film van de middelmaat redt.

De sterrencast valt vooral op omdat de regisseur van dienst niet Steven Soderbergh of Christopher Nolan heet, maar Scott Cooper. Diens eerste film was het lang niet onaardige Crazy Heart, dat weliswaar Jeff Bridges zijn langverwachte Oscar bezorgde, maar waarschijnlijk om geen enkele andere reden zal worden herinnerd. Een verklaring kan worden gezocht in het gegeven dat Cooper in het verleden zelf ook acteur was (zij het slechts in kleine bijrollen), wat hem waarschijnlijk wel enige sympathie oplevert onder zijn voormalige collega’s. Hoe dan ook, als regisseur plukt hij duidelijk de vruchten van zijn acteerperiode; van geen enkele acteur die hij tot zijn beschikking heeft, wordt het talent verspild.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Out of the Furnace Nieuwsberichten