Out of the Furnace

Out of the Furnace (2013)

Sometimes your battles choose you.

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Deze film nog niet eerder gezien en met een supercast incl. Christian Bale, Woody Harrelson, Forest Whitaker, Willem Dafoe en last but not least Casey Affleck maakt deze film toch nieuwsgierig en wekt het tevens bepaalde verwachtingen.
De film verloopt vrij traag wat ik nooit echt een probleem vind mits de inhoud maar goed is. Het eerste deel is duidelijk een investering voor de 2e helft, een investering die zich wat mij betreft relatief matig uitbetaald. Het script wordt op een gegeven moment toch wat voorspelbaar en kent te weinig echte verrassingen. Ook het slot is niet echt verrassend of het moet het allerlaatste shot zijn. Met andere woorden: er had best wat meer ingezeten. De hele sfeer in de film is vrij troosteloos, somber en luguber en de hoofdrolspelers zetten dit wel uitstekend neer. Het is niet bepaald een mooie film in dat opzicht. De shortcuts zijn soms wat verrassend, zoals (voorbeeld) na dat auto-ongeluk waarna zonder enig tussenshot Bale ineens in de gevangenis blijkt te zitten. Voor hoelang is ook niet duidelijk. Niet dat je de draad kwijtraakt overigens maar dat soort keuzes zijn een tikkeltje vreemd in een film die vrij traag verloopt. Al met al heb ik me best vermaakt met deze film, maar ik had er gelet op de cast toch iets meer van verwacht.
7/10

Tarkus

Avatar

Prima cast, redelijk verhaal.
Maar het eerste uur is ronduit saai.... het is maar pas in het tweede uur dat de film op gang komt.
Maar het tweede uur maakt veel goed, anders was deze film amper genietbaar geweest.
De cast met Christian Bale voorop doet het voortreffelijk wat ook bijdraagt aan de kwaliteit van de film natuurlijk, maar toch is dit geen topper...
Ik las (te laat) dat hij wat lijkt op 'The Deer Hunter' (voor mij de meest overgewaardeerde en saaiste film ooit) en inderdaad daar lijkt hij op al is deze dan iets beter... zoals al gezegd, het 2de uur brengt de redding...

Rimkowolfs

Avatar

De acteurs houden de film 'out of the furnace'.

Dit was geen slechte film, in tegendeel - maar er had zo veel meer in gezeten. Je hebt het verhaal en de acteurs, waarom maak je de film dan niet net iets indrukwekkender? dit is de vraag wat ik overhield na het zien van de film. Het lijkt alsof de film te zeker van zichzelf is. Alsof de regisseur denkt dat hij mensen met open mond de zaal laat verlaten. Helaas slaat hij bij het merendeel van de kijker hier de plank mis.
Over het acteerwerk van alle acteurs valt helemaal niets aan te merken, maar het ligt vooral aan de erg trage pacing. Het duurt een lange tijd voordat de film op gang komt. Ik vind dat de climax ook een beetje te droog gebracht wordt. Het kan natuurlijk ook aan mij liggen, omdat ik erg hoge verwachtingen had van deze film en teleurgesteld ben.
Er had zo veel meer in gezeten, Scott cooper en DiCaprio hadden alle elementen die je nodig hebt om een goede film te maken. Het benoemd zichzelf tot drama/thriller, maar het is nergens echt spannend.
Daarintegen was de film ook nog eens erg voorspelbaar.

Maar nu genoeg kritiek, het was namelijk helemaal geen slechte film. Het heeft zijn charme. De mistroostige sfeer in de film is een groot pluspunt, en natuurlijk het acteerwerk met als uitblinkers Woody Harrelson, Christian Bale en Casey Affleck.

Ondanks dat ik teleurgesteld was door deze film, geef ik hem toch een 7 voor het acteerwerk, camerawerk en het verhaal. alleen jammer dat het in het rijtje 'Leuk om eens te kijken' komt te staan.

- Rimko Wolfs