Hercules

Hercules (2014)

Before he was a legend, he was a man.

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Beter dan ik had verwacht, al moet ik toegeven, de verwachtingen lagen zeer laag.
Dwayne Johnson word op dit moment als het goudhaantje voor studio's bekeken. Elke franchise die hij vervoegd krijgt een financiële boost. En in die franchises (zoals GI JOE, en FF) is hij ook een meerwaarde. Alleen vind ik dat hij in z'n stand alone films gewoon minder sterk staat. Hij heeft net de nood aan de interactie tussen andere personages die ook als hoofdpersonages bezien worden/waren.

Toch... In Hercules toont hij dat hij wél een reden kan zijn dat een film het nog kan redden. Want buiten hem is er qua cast niet écht veel sterks te merken, ondanks enkele niet onaardige namen.
Wat Hercules dan toch de moeite waard maakt (misschien wat overdreven)? Ten eerste de leuke benadering van Hercules in deze film. Het leven van een legende en hoe de wereld er naar opkijkt tegenover de realiteit die Hercules en zijn bende eigenlijk zijn. Anderzijds heeft de film ook niet véél ambitie. Het wil pretentieloos, no-brains, amusant vermaakt zijn en daar slaagt het ook in. Je moet tot het laatste halfuur wachten om van de zeer kleine losse flarden doorheen de film een echt miniscuul volwaardig verhaal te krijgen met de nodige twist. Wat Hercules in die tijd wél goed doet is het verhaal volstampen met 2 heerlijke langgerekte actiescènes en de nodige (al dan niet) geslaagde one-liners. De finale is amusant maar een grotere apotheose had de film nog beter gedaan. Wat wel te merken is aan de film, is dat hier een franchise van verwacht werd. Ze wouden alle hoofdpersonages zo positief mogelijk in het daglicht zetten, zo weinig mogelijk verhaal brengen maar toch al een beeld geven van de wereld, de leiders in die wereld en de problemen in die wereld zodat ze daarin konden voortbouwen in de vervolgen. Spijtig genoeg zijn ze vergeten dat een franchise vaak een grondlegger moet hebben die er ook écht staat en dat is Hercules jammer genoeg niet.

Hercules is een amusante blockbuster die zelden de middelmaat overstijgt. Maar door het pretentieloos vermaakt en het zichzelf niet al té serieus nemen is Hercules geen zwakke schakel geworden op de lijst van The Rock.

6,5/10

Mark

Avatar

Leuke film als je zit te wachten op een flinterdun verhaaltje met heel veel actie. Of je kan ook de trailer kijken, dan heb je meteen de hele film gezien. Voor mij de grootste tegenvaller van deze zomer. 3D wat niets extra doet, maar waar ik me nog het meeste aan stoorde was dat over de helft, als ze die soldaten gaan trainen die hele film in elkaar stort. Van een opbouw naar een finale heb Brett Ratner nog nooit gehoord?! Het zal wel...