Mandela: Long Walk to Freedom (2013)

It is an ideal for which I am prepared to die.

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Als ze goed zijn gemaakt, zoals deze film, dan zijn biografieën wel een van mijn favoriete genres.
Deze prent is wel goed, vertelt het verhaal van Nelson Mandela heel nauwkeurig en vele dingen komen overeen met wat ik eerder zag in 'Goodbye Bafana', een prent die handelt over de bewaker van Mandela, maar dus ook vele aspecten toont van het gevangenisleven dat Mandela doorstond.
Deze prent geeft ook duidelijk weer hoe bruut het apartheidsbewind wel was in Zuid-Afrika, onvoorstelbaar bruut eigenlijk.
Toen de publieke opinie wereldwijd het regime begon te veroordelen, vooral de jongeren kwamen hiertegen in opstand, door de vele protestsongs, concerten en dergelijke, en ook een internationale boycot, kon de blanke minderheidsregering in Zuid-Afrika niet anders dan Mandela vrij te laten.
En nadien, door de wijze woorden van Mandela, volgden er vrije verkiezingen die definitief een einde maakten aan een onmenselijk bewind.
Kortom: iemand die is geïnteresseerd in de geschiedenis van apartheid en in de persoon van Nelson Mandela is dit, samen met de eerder genoemde 'Goodbye Bafana', een zeer goede film om er wat maar van op te steken.
Voor mij 100 % geslaagd !!
Puike vertolking trouwens van Idris Elba, al is de gelijkenis niet treffend.

Deniro

Avatar

Toegegeven, er kwamen een paar kippenvel momentjes in voor, waar je als zwak mens, toch een paar keer moet slikken, maar ze waren vrij nihil. Zeker voor een film dat het verhaal verteld van Nelson Mandela. De man verdient beter. Idris Elba zet een geloofwaardige Mandela neer, maar geen indrukwekkende. Het accentje dat Mandela had, is niet heel moeilijk te hanteren. Daarnaast moet je ook emoties oproepen, dat deed Idris Elba in de meeste gevallen niet. Misschien heeft deze film geleerd, die ik een 6 geef, dat het wellicht niet nodig is om het volledige verhaal te willen verfilmen. Films als Goodbye Bafana en Invictus maken bij het grote publiek waarschijnlijk toch wel wat meer indruk dan deze.

Overigens zet Naomie Harris een goeie Winnie Mandela neer.