The Host

The Host (2013)

Choose your destiny

Reviews (4)

Olrik

Avatar

Na de Twilight reeks vond iemand het een goed idee om zich te gaan richten op een andere zogenaamde bestseller van auteur Stepheny Myer en dat werd dus The Host.
Hoewel ik een grote hekel aan Twilight heb liet ik me daardoor absoluut niet beïnvloeden toen ik deze film bekeek, maar ook dit kon me op geen enkel vlak bekoren.
The Host vaalt op vele vlakken, maar vooral qua het belabberde acteerwerk wat net leek of het zo van Twilight was afgekeken en de personages wisten me ook op geen enkel moment te boeien of te raken.
Alle mogelijkheden die de makers hadden om van The Host iets orgineels of verfrissends te maken zijn helemaal vergooid en in plaats daarvan krijgen we een totaal niet spannende Sci-Fi zonder enige dreiging met enkel enorm veel zoetsappigheid en saaie dialogen.
Hoewel ik diep van binnen al wist dat dit niks ging worden is The Host een erg teleurstellende kijkervaring die ik aan niemand kan bevelen.

2,5 / 10

Secret1994goesFilm

Avatar

The Host (2013)
Weer één van de verhalen van de schrijfster van Twilight,Meyer dacht ik...
Weer zo'n debiel verhaal over een kind dat niet weet wat ze wil? Is dit zoveel spannender met de "aliens".

Het is alvast beter dan Twilight.
Van in het begin kom je in een spannende scene waar je ook ziet wat er van onze wereld is geworden. Je springt midden in het verhaal en wordt beetje bij beetje wegwijs gemaakt in het verhaal.
Het verhaal is alvast origineel, maar werkt wel een beetje claustrofobisch wetende dat er 2 zielen in één lichaam zitten... De 'ziel'/alien bestuurt het lichaam terwijl the host,het meisje, een hele tijd in haar hoofd bevelen zit te roepen etc.
Toch weet de schrijfster weer zo'n zeer stresserende situatie-keuze neer te zetten waar het werkelijk gissen wordt naar het einde... Worden er opofferingen gemaakt of niet.

Het einde kon eigenlijk wel heel wat spannender... Het was helemaal niet spannend op het einde, enkel een soort verhaal dat z'n einde vond. Het verhaal was verteld.

De acteurs doen het redelijk goed, alhoewel ik moet zeggen dat het meisje zeer goed de 2 personen neerzette... Je ziet uiteindelijk dat ze toch zeer verschillend zijn... Wat zo'n blauwe ogen kunnen doen,niet?

Het was dus samengevat,wel een leuk filmpje.
7.8/10

Frietgezicht

Avatar

Fantastische film en waarschijnlijk de beste van dit jaar nu al.
En nu ff serieus,wat heb ik zitten kijken.
Een romantisch drama zonder science fiction terwijl ik SF verwachte.

Het verhaal draait vooral om Melanie en Wanda die 1 zijn maar juuist dat is irri met dr echo-stem continu.
Dreiging is er ook amper juist omdat de body snatchers heel vrede lievend zijn.
De grootste dreiging komt van een blonde dame die de baas is en nooit dreiging uitstraalt. En hoe ze uiteindelijk uit het spel verdwijnt is te simpel. Die hele trio liedges story is ook Twilight-materiaal. Ik had niks felezen over deze film en wist niet dat het kwam van de schrijfster van Twilight anders was ik hier niet aan begonnen. Een 2 voor de moeite.

AnneBa

Avatar

De film was een beetje een tegenvaller. Nou laat het dat beetje maar weg, het was een tegenvaller. De filmlokaties zijn best goed gekozen, en het acteerwerk is ook niet slecht. Ook de cast is prima. Maar het verhaal is vrij saai. Veel te voorspelbaar. Ik kende het boek niet, en ging puur op de trailer richting bios vandaag. Maar het bleek het een tegenvaller.

Het is te zoet en er is te weinig afwisseling, weinig actie. Ik mis echt een beetje tweede verhaallijn. En ook alles rond de buitenaardse wezens is ontzettend voorspelbaar. Alsof je het al een keer gezien hebt. Het is net een mengeling van een aantal SF films gecombineerd een onrealistische romance zonder diepgang.