Winter's Tale

Winter's Tale (2014)

This is not a true story. This is true love.

Deze verfilming van Mark Helprins epische roman is een mislukking van minstens zo grote proporties.
play

4,7 details

  • 45 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Mystery
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
45 Min Verenigde Staten

Winter's Tale gaat over een dief die inbreekt in een New Yorkse villa en daar de jonge vrouw die daar woont en op sterven ligt ontmoet. Dat is het begin van een vele vreemde gebeurtenissen, met onder meer maffiabazen, demonen en andere bovennatuurlijke elementen.

Regie
Akiva Goldsman
Cast
William Hurt, Russell Crowe, Kevin Corrigan, Colin Farrell, Matt Bomer, Brian Hutchison, Alan Doyle, Jessica Brown Findlay, Lucy Griffiths, Michael Patrick Crane, Jon Patrick Walker, David O'Brien Hart, Maurice Jones, Mckayla Twiggs, Matthew R. Staley.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 30.800.231
Release
13.02.2014
Release NL
20.02.2014
Release DVD
12.08.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Akiva Goldsman | Cast: Colin Farrell (Peter Lake), Jessica Brown Findlay (Beverly Penn), Russell Crowe (Pearly Soames), Jennifer Connelly (Virginia Gamely), William Hurt (Isaac Penn), Eva Marie Saint (Willa), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2014

Mark Helprins ‘Winter’s Tale’ verscheen in 1983. Het boek werd goed ontvangen door zowel pers als publiek . Eén van de fans was Akiva Goldsman. De scenarioschrijver beschouwt Helprins roman als zijn grootste inspiratiebron. Niet dat dat veel zegt, want Goldsmans eigen oeuvre is op zijn zachtst gezegd één van uitersten. Hij schreef het rampzalige Batman & Robin, maar won slechts vier jaar later een Oscar voor zijn script van A Beautiful Mind. Het verfilmen van ‘Winter’s Tale’ is een lang gekoesterde droom van Goldsman. Voor zijn bewerkingen nam hij niet alleen het script voor zijn rekening, maar nam hij ook voor het eerst plaats in de regiestoel.

Fantasieboeken laten zich vaak moeilijk verfilmen. Boeken bieden schrijvers doorgaans wat meer pagina’s voor het uiteenzetten van hun fantasiewerelden dan een filmscript. Een pil van een kleine zevenhonderd pagina’s bewerken is dan ook geen eenvoudige opgave. Mark Helprins verhaal speelt zich af in een mythisch New York City, waar engelen en demonen onder de neus van gewone mensen een eeuwenlange strijd uitvechten. In deze wereld heeft ieder mens het in zich een wonder te verrichten. De krachten van het kwade doen er alles aan om dit te voorkomen. Het is tegen deze achtergrond dat rijkeluismeisje Beverly en voormalig bendelid Peter elkaar ontmoeten. Al snel raken de twee betrokken in de bovennatuurlijke strijd tussen goed en kwaad.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Winter's Tale Nieuwsberichten