Alex Cross (2012)

Don't Ever Cross Alex Cross

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

Het is niet de eerste verfilming van dit personage en ook niet de beste maar toch een best leuke film. Op zich is de film een 13 in een dozijn thrillertje die ook nergens echt voor een verrassing kan zorgen maar al bij al bleef de film wel genietbaar. Tyler Perry vond ik overtuigend als Dr Cross, zowel in deel 1 waarin hij zichzelf onverslaanbaar waant als in het tweede deel waarin hij twijfelt aan z'n kunnen (ook al is dat niet echt goed uitgewerkt). Burns is een prima sidekick die voor de interactie moet zorgen maar het is vooral Mathew Fox die de show steelt als joker-achtige seriemoordenaar vol psychopatische neigingen. In het eerste deel krijgt hij veel screentime en overtuigd hij volledig als badguy. spijtig genoeg hebben ze de finale voor hem wel fluttig uitgeschreven.

Ik kan zeker en vast begrijpen dat mensen dit een slechte film vinden want veel nieuws is er niet te vinden maar mij deed het inderdaad denken aan de foute 80's thrillers en die nostalgie overvloedde de minpunten van deze film. geen aanrader maar op een zaterdagnacht kan deze film je zeker bekoren

6,5/10

Olrik

Avatar

Wat een domme film is Alex Cross geworden. Na een aantal aardige boeken te hebben gelezen over het personage Alex Cross besloot ik de film te gaan kijken. En wat een teleurstelling was dat... Alles is zo ongeloofwaardig als het maar kan zijn en de personages nemen telkens weer de meest domme beslissingen. Bijna niemand acteert goed, het plot is slecht uitgewerkt en behoorlijk cliché, de opbouw is rommelig en het is allemaal veel te voorspelbaar. Slechte film, niet kijken.

3.0 / 10

Acer

Avatar

Alex Cross is zeker niet slecht, soms lijkt het wel alsof de cast niet echt bij elkaar past. Leon Mercier (Jean Reno) doet het wel goed als schurk, verder vind ik dat Matthew Fox als de huurmoordenaar "Picasso" het goed doet. Komt zeker wel overtuigend over, helaas wel jammer dat hij eerst wel super makkelijk een kooigevecht wint en op het einde zo een softe gevecht eenvoudig verliest. Maar wie nu werkelijk achter dit geheel zit, zal je maar zelf moeten zien.