The Sessions (2012)

THE FESTIVAL HIT OF THE YEAR!

Een luchtige, maar oprechte film die zijn onderwerp en personages, mooi ingevuld door John Hawkes en Helen Hunt, serieus neemt.
play

7,4 details

 • 95 Min
 • Drama
 • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

'The Sessions' volgt een man die vastzit aan een ijzeren long en erop staat om op de leeftijd van 38 nog eens ontmaagd te worden. Met de hulp van zijn therapeuten en de aanwijzingen van zijn priester probeert hij zijn droom werkelijkheid te laten worden.

Regie
Ben Lewin
Cast
Helen Hunt, William H. Macy, John Hawkes, Moon Bloodgood, Rhea Perlman, W. Earl Brown, Adam Arkin, Robin Weigert, Rusty Schwimmer, Lo Ming, Blake Lindsley, Jarrod Bailey, Annika Marks, Tobias Forrest, Jennifer Kumiyama.
Budget
$ 1.000.000
Opbrengst
$ 9.138.338
Release
18.10.2012
Release NL
17.01.2013
Release DVD
02.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Lewin | Cast: John Hawkes (Mark O’Brien), Helen Hunt (Cheryl), William H. Macy (priester Brendan), Moon Bloodgood (Vera), Annika Marks (Amanda), W. Earl Brown (Rod), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012

Zoals zoveel mannen denkt Mark O’Brien regelmatig aan seks. Het enige probleem: sinds Mark op zijn achtste polio opliep, ligt hij vanaf zijn nek verlamd op bed. Na de zoveelste verliefdheid die op niets uitloopt, besluit hij op zijn achtendertigste dat het er toch maar eens van moet komen. Hij huurt Cheryl, een zogenaamde sekssurrogaat, in om hem klaar te stomen voor zijn eerste keer. Een verhaal zo markant moet zijn basis wel in de realiteit hebben, en dat is ook zo. The Sessions is gebaseerd op ‘On seeing a sex surrogate’, een autobiografisch artikel van schrijver Mark O’Brien.

Een film over seks met een gehandicapte, het klinkt bijna als een platte komedie. Het mooie aan The Sessions is dan ook dat hij juist die valkuil vermijdt en een eerlijk en oprecht verhaal vertelt over de relaties tussen mensen en de rol die seks daarin speelt. Dat betekent niet dat er niets te lachen valt. Het script is niet bang de dingen bij de naam te noemen, maar houdt met een ontnuchterende humor de zaken luchtig. Die humor gaat nooit ten koste van de kwetsbare personages, maar treft juist doel door de herkenbaarheid van de situaties. Vooral de zenuwen die duidelijk door Marks lichaam gieren als Cheryl naakt naast hem tussen de lakens kruipt, zullen velen bekend voorkomen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Sessions Nieuwsberichten

 • Trailer voor drama 'The Sessions'

  Trailer voor drama 'The Sessions'

  Jan-Peter Rook,

  Een doodzieke man (John Hawkes) probeer op 38-jarige leeftijd nog eens zijn maagdelijkheid te verliezen.

  mode_comment 3

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Sessions

acties