Rio 2 (2014)

He's villainous, she's venomous.

Dit veilige vervolg op de animatiehit uit 2011 biedt meer van hetzelfde, maar bezwaarlijk is dat allerminst.
play

5,5 details

  • 101 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Musical
  • Verenigde Staten

De film volgt Blu, Jewel en hun drie kinderen die het perfecte leventje leiden in het prachtige Rio de Janeiro. Jewel is van mening dat de kinderen moeten leren leven als echte vogels en daarom besluiten ze de Amazone in te gaan. Blu probeert zich aan te passen aan de nieuwe buren, maar vreest ondertussen dat hij zijn gezin kwijtraakt binnen de onbekende omgeving.

Regie
Carlos Saldanha
Cast
Jamie Foxx, Andy Garcia, Jesse Eisenberg, Jemaine Clement, Jake T. Austin, Kristin Chenoweth, Miguel Ferrer, Jeffrey Garcia, Pierce Gagnon, Rachel Crow, Bernardo De Paula, Jim Conroy, Carlinhos Brown, Bebel Gilberto, Nola Donkin.
Budget
$ 103.000.000
Opbrengst
$ 500.188.435
Release
11.04.2014
Release NL
10.04.2014
Release DVD
26.08.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Carlos Saldanha | Cast (stemmen): Jesse Eisenberg/Jamai Loman (Blu), Anne Hathaway/Kim-Lian van der Meij (Jewel), Rodrigo Santoro/Charly Luske (Tulio), Leslie Mann/Tanja Jess (Linda), Jemaine Clement/Marcel Jonker (Nigel), Kirsten Chenoweth/Noortje Herlaar (Gabi), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2014

Dat het niet makkelijk is om blauw te zijn ondervond Blu drie jaar geleden in Rio. De uiterst zeldzame blauwe ara moest het aanleggen met de mooie soortgenoot Jewel om de toekomst van hun soort te garanderen. De twee konden het na wat strubbelingen goed met elkaar vinden, maar moesten uit de handen van een groep stropers en de klauwen van de omhooggevallen kaketoe Nigel zien te blijven. De combinatie van zon, strand, tropische setting en de wervelende muziek van Sergio Mendes maakte van het animatieavontuur een gegarandeerde feelgoodhit. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Terugkerend regisseur Carlos Saldanha speelt op safe door de vertrouwde elementen en personages allemaal weer terug te laten keren en niet al te veel aan de formule te veranderen. Het gebrek aan durf drukt de pret nauwelijks.

Blu en Jewel zijn inmiddels de trotse ouders van drie brutale pubers. Net als hun vader heeft het drietal menselijke eigenschappen ontwikkeld en leven ze met hun baasjes in de rook van Rio de Janeiro. Zoals het gedomesticeerde vogels betaamt, bakken ze liever pannenkoeken en luisteren ze naar iPods dan dat ze pinda's lopen te kraken in een boom of kooi. Als natuurbeschermers en wetenschappers Linda en Tulio bij toeval op een enorme club blauwe ara's stuit wordt duidelijk dat Blu, Jewel en hun kroost toch niet zo zeldzaam zijn als al die tijd werd gedacht. Op zich goed nieuws, ware het niet dat de papegaaien worden bedreigd in hun leefomgeving. Het gedeelte van de Amazone waar de ara's leven, wordt bij bosjes gekapt. Blu en zijn gevederde vrinden laten het er niet bij zitten en besluiten hun soortgenoten te redden. Als de in het vorige avontuur getraumatiseerde Nigel echter lucht krijgt van de actie is hij uit op sabotage en zoete wraak.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Rio 2 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

JarnoG

"...Mijn zusje is helemaal gek van Rio 1 dus ik ben echt benieuwd wat ze hier van zou vinden :P..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Rio 2

acties