The Woman in Black 2: Angel of Death (2014)

She never forgives. She never forgets. She never left.

Weinig enerverende sequel die zich enkele decennia na de gebeurtenissen uit het eerste deel afspeelt.
play

4,7 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Canada
98 Min Verenigd Koninkrijk

The Angel of Death speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Eel Marsh huis, waar de eerste film zich ook al afspeelde, wordt door de regering veranderd in een militair psychiatrisch behandelingshuis. Eve, een van de zusters die daar werkt, ontdekt al snel dat ze met meer te maken heeft dan alleen soldaten die aan shellshock lijden. Als een groep geëvacueerde kinderen het gebouw bezoekt, zijn de rapen gaar en ontwaakt de duisterste bewoner van het huis.

Regie
Tom Harper
Cast
Jeremy Irvine, Helen McCrory, Adrian Rawlins, Phoebe Fox, Mary Roscoe, Merryn Pearse, Oaklee Pendergast, Leilah de Meza, Thomas Arnold, Amelia Crouch, Amelia Pidgeon, Jude Wright, Alfie Simmons, Casper Allpress, Pip Pearce.
Release
30.12.2014
Release NL
12.02.2015
Release DVD
16.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Tom Harper | Cast: Helen McCrory (Jean Hogg), Jeremy Irvine (Harry Burnstow), Phoebe Fox (Eve Parkins), Adrian Rawlins (Dr. Rhodes), Oaklee Pendergast (Edward) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2014

Een scepticus zou misschien kunnen beweren dat de film een groot deel van zijn succes te danken had aan de grote nieuwsgierigheid naar Daniel Radcliffes eerste hoofdrol sinds de immens populaire Harry Potter-reeks, maar daar zou The Woman in Black toch zeker tekort mee worden gedaan. James Watkins’ verfilming van het gelijknamige spookverhaal leverde met een onderhoudende regie, deftige aankleding en sfeervolle setting namelijk een oerdegelijke horrorfilm zonder overbodige opsmuk op. Daar waar een horrorfilm goed presteert, kan een vervolg natuurlijk niet lang uitblijven, dus mogen we ons drie jaar later weer opmaken voor een nieuw uitstapje naar de drassige omgeving van het Eel Marsh House.

Het statige landhuis en zijn schimmige bewoonster zijn dan ook zo ongeveer de enige twee terugkerende factoren in deze sequel. Watkins droeg de regiestoel over aan Tom Harper en het verhaal speelt zich af in een latere tijdsperiode met nieuwe personages. Zo’n veertig jaren zijn verstreken sinds de gebeurtenissen uit het eerste deel en de Tweede Wereldoorlog is uitgebroken. De jonge kinderjuffrouw Jean werkt in een weeshuis, maar wanneer de steden niet langer veilig zijn voor de Duitse bombardementen verhuizen de kinderen met hun verzorgers naar het Britse platteland. Of het daar nou zoveel veiliger is, valt echter nog te bezien.

alle artikelen (11)

The Woman in Black 2: Angel of Death Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

rebel1984

"...Ik vond het eerste deel toch echt beter. Heb mij er wel mee vermaakt maar erg bijzonder vond ik hem......"

Tarkus

"...Het gebeurt niet vaak, maar ik vond deze film beter dan de eerste. Niet dat dit nu een topper is, m......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Woman in Black 2: Angel of Death

acties