Blu-Ray Review: The Woman in Black 2: Angel of Death

Het direct-to-dvd vervolg die op basis van heet succes van het eerste deel in de bioscoop te zien was.


Regie: Tom Harper | Cast: Helen McCrory (Jean Hogg), Jeremy Irvine (Harry Burnstow), Phoebe Fox (Eve Parkins), Adrian Rawlins (Dr. Rhodes), Oaklee Pendergast (Edward) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Bioscooprelease: 12 februari 2015 | FilmTotaal recensie: The Woman In Black: Angel of Death

Met een mooie wereldwijde opbrengst en een prima ontvangst mocht The Woman in Black zich een van de beter presterende horrorfilms noemen van 2012. Productiemaatschappij Hammer Films besloot voor een direct-to-dvd prequel te gaan en koos uiteindelijk ook voor een bioscooprelease. Zonder Eden Lake-regisseur James Watkins en hoofdrolspeler Daniel Radcliffe was het vooraf hopen op een meevaller...

De onbekende regisseur Tom Harper moest het voor The Woman in Black 2: Angel of Death doen met namen als Helen McCrory en Jeremy Irvine en kan achteraf terugkijken op een matige poging. Het horrorfilm werd zwak ontvangen en ondanks dat het waarschijnlijk uit de kosten kwam, kwam de circa $37 miljoen niet eens de buurt van het resultaat de voorganger, zo'n $130 miljoen. Entertainment One bracht afgelopen maand Angel of Death uit op Blu-Ray.

Synopsis

De jonge en mooie lerares Eve is vanwege de Tweede Wereldoorlog met haar schoolkinderen op de vlucht naar het Engelse platteland. Daar vinden ze, met behulp van de lokale piloot Harry, onderdak in een verlaten huis in een klein en afgelegen dorpje. Maar dat blijkt een minder goede keuze dan gedacht. De kinderen beginnen zich één voor één vreemd te gedragen en Eve en Harry ontdekken dat ze een ongekend kwade kracht hebben opgeroepen.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is The Woman In Black: Angel of Death flink "rotten" met 21 procent. Ook op de IMDb noteert de film erg mager met een 4,9 bij ruim veertienduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorfilm met een 4,8 (Stem zelf). FT-recensent Jelle Fastenau kwam tot twee sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van The Woman In Black: Angel of Death is onbekend. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de film een prima $15,0 miljoen en eindigde op $26,5 miljoen. Wereldwijd kwam de teller iets hoger uit met $36,7 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op ruim een ton in dollars.


Film: The Woman In Black: Angel of Death | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juli 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: Deleted scene | Pulling Back the Veil: The Making of The Woman in Black: Angel of Death | The Woman in Black: Angel of Death: Chilling Locations | EAN: 8713045244255 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Entertainment One

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Woman In Black: Angel of Death zit vastgeklikt in een zwarte Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een de latere filmposter.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit is doorgaans redelijk tot goed. Vooral tijdens de donkere scènes vallen details echter weg en is de aanwezige grain te veel aanwezig. Deze korrel lijkt ook niet een door de regisseur bedoelde filmgrain. De scherpte is doorgaans wel goed en de kleuren sluiten uiteraard prima aan op het type film. De DTS-HD surround track zorgt voor de nodige ondersteuning, vooral tijdens de meer spannende scènes en schrikmomenten.

Extra's

Entertainment One heeft een drietal niet ondertitelde extra's op de schijf laten plaatsen. De meest opvallende is Pulling Back the Veil: The Making of The Woman in Black: Angel of Death, waarin een blik op de totstandkoming van de prequel wordt gegeven. In het kwartier zijn interviews met cast & crew en de nodige beelden van achter de schermen te zien. Het veel kortere The Woman in Black 2: Chilling Locations zoomt in op de duistere opnamelocaties en er is één verwijderde scène te bekijken.

Matig vervolg op de eerdere succesfilm; op een redelijke Blu-Ray uitgave

De zorgen vooraf waren niet ongegrond. Eigenlijk verdiende Angel of Death het ook niet om op het witte doek te draaien, maar waarschijnlijk hoopte Hammer Films op een vergelijkbaar onverwacht succes, puur op naamsbekendheid. De eventueel derde én vierde delen zullen hoogstwaarschijnlijk niet op het grote doek te zien zijn...

Deze Blu-Ray uitgave is zeker niet top. Vooral het beeld laat steken vallen; er had bijvoorbeeld beter gekeken mogen worden naar de detailweergave in de donkere delen van het beeld. Entertainment One levert deze schijf ook af met wat extra's. Hieronder zie je de online featurette 'The Story':


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair