Reviews (2)

Olrik

Avatar

Was meteen verheugd toen ik hoorde van het nieuwe project van Wes Anderson nadat ik Moonrise Kingdom had gezien en mijn vermoedens bleken te kloppen!:Y
The Grand Budapest Hotel heeft niet alleen een sublieme cast bestaande uit onder andere Ralph Fieness, Jude Law, Edward Norton, Bill Murray, Adrien Brody en Harvey Keitel, maar heeft ook een heel geestig bedacht verhaal en erg leuke en kleurrijke decors!
Een scène rond de helt van de film dat zich s'avonds afspeelde in een museum zat zo vol met suspense dat me gewoon deed denken aan het werk van Alfred Hitchcock, ik was meteen uitermate verrast!
Echt een aanrader en al erg benieuwd naar Wes Andersons toekomstige film!

8,5 / 10

benjamin

Avatar

Je hebt zo van die regisseurs met een eigen stijl en Wes Anderson is daar eentje van. In z'n nieuwste prent laat hij Ralph Fiennes opdraven als conciërge van het prestigieuze hotel van de film, die in een vergezochte plot terecht komt rond een schilderij.

Maar de plot is bijzaak, wat telt zijn de vele visuele vondsten van Anderson (die de film ook draaide in het 4:3-formaat dat je nog maar zelden ziet) en de hoop aparte personages gespeeld door één van de meest indrukwekkende casts recentelijk verzameld. Het resultaat is even ongegeneerd hilarisch als vol nostalgie naar een tijd die wellicht enkel in het hoofd van bepaalde mensen bestaat. Super dat zo iemand ons even wil meenemen.