Parker (2013)

To get away clean, you have to play dirty.

J-Lo en Jason Statham zijn uit op hun deel van de buit in deze onderhoudende actiethriller.
play

5,4 details

  • 118 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

Een uiterst koelbloedige dief, die luistert naar de naam Parker, heeft slechts één regel: hij steelt niet van mensen die het geld nodig hebben. Als hij na een klus wordt verraden door zijn partners slaat hij genadeloos toe.

Regie
Taylor Hackford
Cast
Jason Statham, Jennifer Lopez, Nick Nolte, Bobby Cannavale, Daniel Bernhardt, Michael Chiklis, Clifton Collins Jr., Wendell Pierce, Billy Slaughter, Emma Booth, Carlos Carrasco, Patti LuPone, Michah Hauptman, John Eyes, Carl J. Walker.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 46.216.641
Release
25.01.2013
Release NL
07.02.2013
Release DVD
02.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Taylor Hackford | Cast: Jason Statham (Parker), Jennifer Lopez (Leslie Rogers), Michael Chiklis (Melander), Wendell Pierce (Carlson), Bobby Cannavale (Jake Fernandez), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2013

De boeken van Donald E. Westlake zijn al vele malen verfilmd, alleen werd de naam van hoofdpersoon Parker daarbij vaak aangepast. Zo kreeg hij bij de verfilming van Point Blank uit 1967 de naam Walker en werd hij in The Outfit omgedoopt tot Macklin. Bij de verfilming van het boek Flashfire heeft Parker zijn naam wel weten te behouden. Sterker nog: de film is zelfs naar hem vernoemd.

Wanneer we voor het eerst kennis maken met Parker heeft hij wat weg van een heilige. Hij is als priester verkleed, al komen we er snel achter dat dit slechts is om een overval te plegen. Maar bij het plegen van de misdaad maakt hij wel meteen duidelijk dat hij een morele code heeft waar hij zich strikt aan houdt. Hij zal geen geweld gebruiken tegen gewone mensen en eveneens niet van ze stelen. Helaas zijn de andere bendeleden niet uit hetzelfde hout gesneden. Na de overval raakt alles al snel behoorlijk verhit om het zachtjes uit te drukken. Parker wordt door zijn crew neergeschoten en dood achtergelaten naast de kant van de weg. Maar ze vergeten de gouden regel van 'Double Tap', want Parker is helemaal niet dood en is na zijn herstel uit op wraak. Hij wil zijn deel van de buit zien en begint een plan te smeden. Hij wordt daarin bijgestaan door Leslie die hem belooft te helpen als ze mag delen in de winst.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Parker Nieuwsberichten

Laatste reacties

dokkie

"...Onderhoudende en spannende film met een goed verhaal , 8.0..."

MovieMazzter

"...inderdaad een erg onderhoudende actiefilm die de spanning er lekker inhoudt en de vele actie doet de......"

Secret1994goesFilm

"...[b]Parker 2013[/b] Spijtig genoeg zonder ondertiteling waardoor ik de vele familiebanden moeilijk k......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Parker

acties