Recensie

Parker (2013)

J-Lo en Jason Statham zijn uit op hun deel van de buit in deze onderhoudende actiethriller.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Michelle Iwema om 20:07 in RECENSIES
Parker poster
Regie: Taylor Hackford | Cast: Jason Statham (Parker), Jennifer Lopez (Leslie Rogers), Michael Chiklis (Melander), Wendell Pierce (Carlson), Bobby Cannavale (Jake Fernandez), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2013

De boeken van Donald E. Westlake zijn al vele malen verfilmd, alleen werd de naam van hoofdpersoon Parker daarbij vaak aangepast. Zo kreeg hij bij de verfilming van Point Blank uit 1967 de naam Walker en werd hij in The Outfit omgedoopt tot Macklin. Bij de verfilming van het boek Flashfire heeft Parker zijn naam wel weten te behouden. Sterker nog: de film is zelfs naar hem vernoemd.

Wanneer we voor het eerst kennis maken met Parker heeft hij wat weg van een heilige. Hij is als priester verkleed, al komen we er snel achter dat dit slechts is om een overval te plegen. Maar bij het plegen van de misdaad maakt hij wel meteen duidelijk dat hij een morele code heeft waar hij zich strikt aan houdt. Hij zal geen geweld gebruiken tegen gewone mensen en eveneens niet van ze stelen. Helaas zijn de andere bendeleden niet uit hetzelfde hout gesneden. Na de overval raakt alles al snel behoorlijk verhit om het zachtjes uit te drukken. Parker wordt door zijn crew neergeschoten en dood achtergelaten naast de kant van de weg. Maar ze vergeten de gouden regel van 'Double Tap', want Parker is helemaal niet dood en is na zijn herstel uit op wraak. Hij wil zijn deel van de buit zien en begint een plan te smeden. Hij wordt daarin bijgestaan door Leslie die hem belooft te helpen als ze mag delen in de winst.

Taylor Hackford maakt met Parker pas zijn tweede film sinds het fenomenale Ray. Hoewel Parker prima in elkaar zit, verwacht je toch net iets meer van zo’n grote naam. Hoewel het verhaal alle elementen (inclusief J-Lo) heeft om een tweede Out of Sight te worden, weet Hackford dat er niet van te maken. Het is een goede B-film geworden met een A-cast en crew. Ondanks deze teleurstelling heeft de film genoeg leuks te bieden. Jason Statham is uiteraard op dreef als de harde crimineel met hart van goud, die de ene na de andere sterke oneliner eruit weet te gooien. Zijn personage is misschien niet zo snoeihard als in Crank of Transporter, maar er valt duidelijk niet met hem te sollen. Opvallend is de leuke rol van Jennifer Lopez, die hiermee terug lijkt te gaan naar haar Out of Sight-roots, de rol die haar als actrice echt op de kaart zette. Zij weet Leslie bijzonder leuk en overtuigend in te vullen, en zou vaker dit soort rollen moeten spelen in plaats van steeds te gaan voor het komediegenre.

Het is alleen zo jammer dat het plot niet wat meer verrassingen heeft, want met een paar kleine aanpassingen in het scenario was het een veel interessantere film geworden. De film heeft nog steeds een hoog entertainmentgehalte, maar hij is ook een beetje voorspelbaar en doorsnee.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

killer2120

Avatar

benjamin "Euh, niet echt hoor."

het is maar net wat je vind. hij kan zijn rol spelen maar hij heeft gewoon vaak dezelfde rol. en ik heb wel eens het idee van ja die rol past beter bij hem en die rol past beter bij de ander.

benjamin

Avatar

killer2120 " mijn punt goede acteur :)"


Euh, niet echt hoor.

Angelater

Avatar

batmaster "Naja, je weet tenminste wat je krijgt. Gewoon vermakelijk en niet slecht. Snatch blijft toch wel fantastisch van hem."


En vergeet niet Lock, Stock And Two Smoking Barrels ;)

'I asked you to give me a refreshing drink. I wasn't expecting a f*cking rainforest. You could fall in love with an orangutan in that.' :E

Secret1994goesFilm

Avatar

Paranoid "Standaard Statham film, niks bijzonders. Die Statham kan ook echt geen andere rol spelen... Als je er één hebt gezien, heb je ze allemaal gezien. En deze film valt ook in die rij. Zoals een ander het zegt: "Oh Jason Statham, will you ever stop making the same movie over and over again?""

Spijtig genoeg ;S vindt hartstikke goeie acteur... maar in elke film is hij onverslaanbaar. Transporter en Expandables vind ik nog goed...
Maar in the Mecanic enzo... hij is onverslaanbaar!
Maar voor JLo wil ik deze film wel checken hoor :D

Paranoid

Avatar

Standaard Statham film, niks bijzonders. Die Statham kan ook echt geen andere rol spelen... Als je er één hebt gezien, heb je ze allemaal gezien. En deze film valt ook in die rij. Zoals een ander het zegt: "Oh Jason Statham, will you ever stop making the same movie over and over again?"

jochemb

Avatar

Ik heb een aantal van de boeken gelezen en ook de parker comics zijn erg goed, jammergenoeg lijkt het personage in de film compleet niet op parker kwa persoonlijkheid.

benjamin

Avatar

killer2120 "het is maar net wat je vind. hij kan zijn rol spelen maar hij heeft gewoon vaak dezelfde rol."


Dus iemand die maar één rol kan spelen is volgens jou een topacteur of zo.

batmaster

Avatar

Naja, je weet tenminste wat je krijgt. Gewoon vermakelijk en niet slecht. Snatch blijft toch wel fantastisch van hem.

jaime91

Avatar

Jullie zijn de eerste die positief zijn over JLO in deze film. Voor de rest lees en hoor ik overal dat haar rol en plotlijntje totaal niets met de hele film te maken heeft, en er makkelijk uitgeknipt had kunnen worden. En het zou de boel ook nogal vertragen.

Ben het gezeur over Jason Statham trouwens ook moe. En ga ook niet meer op dat soort reacties reageren.

Ik wil deze film hoe dan ook wel gaan bekijken, maar niet in de bios. Dit is weer een perfecte film om op DVD te checken.

Orangey

Avatar

Toch wel makkelijk: bij een Statham film hoef je nooit de recensies te lezen, die leveren toch (bijna) altijd 3 sterren op.

killer2120

Avatar

Paranoid "Standaard Statham film, niks bijzonders. Die Statham kan ook echt geen andere rol spelen... Als je er één hebt gezien, heb je ze allemaal gezien. En deze film valt ook in die rij. Zoals een ander het zegt: "Oh Jason Statham, will you ever stop making the same movie over and over again?""


dat valt ook wel weer mee want er zijn genoeg acteurs die hetzelfde doen. en hij speelt de rol toch elke keer weer goed. en hij kiest gewoon voor dezelfde soort films, je mag niet van hem verwachten dat hij opeens in een liefdes film speelt. mijn punt goede acteur :)

acties