Beautiful Creatures (2013)

Dark secrets will come to light

Het openingsdeel van deze nieuwe fantasy-franchise ziet er schitterend uit en wordt overeind gehouden door de uitstekende cast. Het verhaal gaat alle kanten op.
play

5,7 details

  • 124 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
124 Min Verenigde Staten

'Beautiful Creatures' speelt zich af in het zuiden en gaat over twee verliefde tieners, de lokale knul Ethan (Alder Ehrenreich) en het mysterieuze meisje Lena (Alice Englert). Ze ontdekken duistere geheimen over hun families, hun geschiedenis en hun dorp.

Regie
Richard LaGravenese
Cast
Emma Thompson, Jeremy Irons, Viola Davis, Alden Ehrenreich, Emmy Rossum, Zoey Deutch, Kyle Gallner, Thomas Mann, Eileen Atkins, Margo Martindale, Pruitt Taylor Vince, Rachel Brosnahan, Alice Englert, Tiffany Boone, Robin Skye.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 60.052.138
Release
15.02.2013
Release NL
28.02.2013
Release DVD
02.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard LaGravenese | Cast: Alden Ehrenreich (Ethan Wate), Alice Englert (Lena Duchannes), Jeremy Irons (Macon Ravenwood), Viola Davis (Amma), Emma Thompson (Mrs. Lincoln), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2013

Als je af moet gaan op de populaire jeugdboeken van tegenwoordig dan loopt er nauwelijks nog een normale puber op deze aardkloot rond. Waarschijnlijk om de harde realiteit te ontsnappen verliest de jeugd zich graag in onvoorstelbare verhalen over tovenaartjes in opleiding, vampiers en weerwolven en een bikkelharde multimediale overlevingsstrijd. Ook in de Caster Chronicles-serie kan niemand normaal doen. De vier delen omspannende jeugdreeks is in onze Lage Landen niet zo bekend. Daar zou bij het uitkomen van de verfilming van het eerste deel, Beautiful Creatures nog wel eens verandering in kunnen komen. Deze vrij aardige visueel betoverende boekverfilming, heeft als grootste mankement de zwalkende verhaallijnen.

Aan Richard LaGravenese, die sommigen wellicht nog kennen van het kleffe P.S. I Love You, de eer om het eerste deel van de boekenserie van schrijversduo Kami Garcia en Margaret Stohl in de bioscopen te brengen. Hij laat ons kennis maken met tieners die zich bij niets of niemand thuis voelen en uiteindelijk maar elkaars gezelschap opzoeken. Ergens in het zuiden van de States, in het fictieve gehucht Gatlin, droomt scholier Ethan Wate letterlijk van een onbekend meisje en figuurlijk van een betekenisvol leven in de grote stad. Hij komt in aanraking met de zonderlinge Lena, die net in Gatlin is komen wonen en deel uitmaakt van de beruchte Ravenwood-familie die ooit het dorp heeft gesticht. De twee voelen een enorme klik, praten ronduit over (verboden) boeken en beginnen een stuntelige relatie zoals zoveel pubers doen. Ethan komt er echter al snel achter dat zijn nieuwe vriendinnetje over bijzondere gaven beschikt en dat haar oom Macon de jongen het liefst ver buiten de deur houdt.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Beautiful Creatures Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Beautiful Creatures

acties