The Place Beyond the Pines (2012)

One moment can change your life.

Reviews (2)

Shifty777

Avatar

Ik vond ieder deel van het drieluik een stapje achteruit. Gosling's personage en gedeelte vond ik veruit het meest boeiende in de film. Was niet helemaal wat ik ervan verwacht had en uiteindelijk minder mijn ding als ik hoopte, maar desalniettemin gewoon een goede film.

Grote nadeel van een dergelijke film, wat ik bijvoorbeeld ook bij Crash (in veel ergere mate ervaar), is dat sommige dingen soms te erg on the nose worden omdat er te weinig ruimte is het subtiel te vertellen.

thefanwithnoname

Avatar

The Place Beyond the Pines begint met een gedeelte van ongeveer 45 minuten waarin Ryan Gosling de hoofdrol speelt. Hij speelt een motorrijder die er achter komt dat hij een klein zoontje heeft en banken gaat beroven om hem te kunnen verzorgen. Dit doet hij samen met Ben Mendelsohn, die we kennen van o.a. Killing Them Softly en The Dark Knight Rises. Gosling en Mendelsohn zijn maar twee van het zooitje geweldige acteurs dat in deze film speelt. Zo zien we verder ook nog Bradley Cooper, Dane DeHaan en Eva Mendes.

In één van de scènes waarin Gosling (dit keer in z'n eentje) een bank berooft, zit een geweldige achtervolgingsscène tussen Cooper en Gosling. Deze scène is deels in first-person gefilmd en ziet er hierdoor ongelooflijk realistisch uit. Dit is de eerste scène met Cooper, die vanaf dat moment de hoofdrolspeler is. Ryan Gosling is dan geen moment meer te zien, wat doodzonde is. Hij speelt namelijk een rol die naar mijn mening zijn beste tot nu toe is, nog beter dan in Drive, Blue Valentine en alle andere films waarin hij ook al zo geweldig was.
Cooper speelt ook goed, maar kan niet tippen aan Gosling, net als Dane DeHaan, die het laatste halfuur de hoofdrolspeler is. Ik vond de stukken met Cooper en DeHaan vreselijk saai en die stukken hebben de film voor mij verpest. Het stuk met Gosling geef ik een dikke 10, de stukken daarna een 6 (met Cooper) en een 5 (met DeHaan). Zonde.