White House Down (2013)

It Will Start Like Any Other Day.

Channing Tatum redt eigenhandig het Witte Huis, de president, zijn dochter en de gehele wereld.
play

5,9 details

  • 131 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
131 Min Verenigde Staten

In 'White House Down' is politieagent John Cale (Channing Tatum) net geweigerd voor zijn droombaan: een plaats in de geheime dienst die de president James Sawyer (Jamie Foxx) moet beschermen. Omdat hij zijn dochtertje niet wil teleurstellen met het slechte nieuws, neemt hij haar mee op een rondleiding door het Witte Huis. Maar op dat moment wordt het gebouw aangevallen door een zwaar bewapende paramilitaire groep. De tijd dringt nu de regering van het land in gevaar is. Het is Cale zijn kans om zichzelf te bewijzen door de president, zijn dochter en zijn land van hun ondergang te redden.

Regie
Roland Emmerich
Cast
Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal, Jason Clarke, James Woods, Joey King, Richard Jenkins, Lance Reddick, Rachelle Lefevre, Matt Craven, Jake Weber, Jimmi Simpson, Michael Murphy, Peter Jacobsen, Nicolas Wright.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 205.366.737
Release
28.06.2013
Release NL
12.09.2013
Release DVD
14.01.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Roland Emmerich | Cast: Channing Tatum (Cale), Jamie Foxx (President Sawyer, Maggie Gyllenhaal (Finnerty). Richard Jenkins (Raphelson), James Woods (Walker), Joey King (Emily), e.a. | Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2013

Roland Emmerich liet in 1996 het Witte Huis al eens opblazen in zijn film Independence Day. Toen waren aliens verantwoordelijk voor de ravage, in White House Down zijn het paramilitairen en een internetwhizzkid die het huis van Amerika's president bezetten.

De dag van de aanslag begint heel normaal. Voormalig militair John Cale heeft een sollicitatie bij het Witte Huis om toe te mogen treden tot de secret service. Na afloop krijgt hij samen met zijn tienerdochter een rondleiding door het Witte Huis. Uitgerekend tijdens die tour wordt het Witte Huis bezet. Cale schiet de president te hulp en samen proberen ze zich een weg naar buiten te vechten. Het is aan Cale om de president, zijn dochter en de wereld te redden.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

White House Down Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Ik vond 'm eigenlijk wel goed, veel goeie actie en soms wat humor en goed acteerwerk, en weinig neps......"

MovieMazzter

"...Typisch Amerikaanse actiefilm met veel schietpartijen, explosies en achtervolgingen op een zeer onge......"

johan86

"...Deze film vond ik nog beter dan Olympus Has Fallen (2013). Dit is wel een soortgelijke film...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

White House Down

acties