Side Effects (2013)

One pill can change your life.

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

Ik vond deze film toch een aangename verrassing. Had er niet zoveel van verwacht en dat leek aanvankelijk ook bewaarheid te worden. Gelukkig komt de film daarna goed op gang en toch wat plotwendingen die ik niet zag aankomen. Helaas vond ik het einde weer wat zwak en wat te snel afgeraffeld. De film had wat dat betreft iets langer moeten duren. Goede rollen wel van Rooney Mara en Jude Law. Geen topper en het had ook wat spannender gekund, maar zeker wel leuk voor een keertje. 7/10

Glennekeeeee

Avatar

Steven Soderbergh was 10 jaar geleden hot business. nu zijn zijn films kleinschaliger en op een uitzondering na veel minder succesvol en qua kwaliteit ook niet altijd even sterk.

Side Effects heeft nochtans het gevoel bij het begin dat dit wel een topper kan worden al komt de film uiteindelijk nogal traag op gang. Elk belangrijk personage krijgt zijn intredemoment waarbij de eerste barstjes in hun masker te zien is. Het is nogal opvallend en enkel Rooney Mara kan de schijn nog hoog houden. Het duurt eigenlijk voorbij halfweg dat de film bekend dat dit geen drama zal worden over een depressieve vrouw die zonder dat ze het beseft haar eigen man vermoord heeft. Vanaf dan versnelt de film wel en is het Jude Law die de lakens naar zich toe trekt. Als de man die geleidelijk aan in een hoek geschoven wordt door mensen die hij respecteerden maar probeert terug te slagen met gelijke wapens houd hij de film wel vermakelijk met ondersteuning van weer Mara en een nogal flauwe performance van Catherine - Zeta Jones. Het einde is dan nogal zeemzoet en flauw waardoor uiteindelijk de film na het trage, saaie, voorspelbare begin nog een domper te verwerken krijgt. Side Effects weet ook nooit spanning op te wekken voor een psychologische thriller. Soderbergh probeert het wel met bepaalde geluiden (omgeving, botsing, ademhaling) naar boven te brengen en een eigenzinnige soundtrack maar het wekt niet echt op wat het zou moeten doen.

Wat overblijft is een matige thriller die nergens spanning weet te brengen en in een vaak traag, saai en voorspelbaar verhaal enkel het spel Law en Mara de film weten te onderhouden.

5/10