Tomorrowland (2015)

Imagine a place where nothing is impossible.

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Omdat ik niet echt een fan ben van Clooney heb ik een tijdje geaarzeld om deze film aan te kopen, maar ben wel een SF liefhebber dus toch maar gedaan.
En ik moet zeggen, het valt allemaal goed mee.
Het verhaal is redelijk goed, de beelden zijn fantastisch en de speciale effecten prima.
Ik heb 2 uur genoten van deze film, maar een echte topper in het genre is het voor mij toch niet.
Maar het was wel leuk.

adofmirosch

Avatar

Oke, de twee bovenstaande recensies zijn heel goed geschreven dus ik probeer het ook maar een keer.

(Projec)Tomorrowland een film van een goede regisseur die top films op zijn naam heeft staan, Brad bird is een film maker waar ik de volle Vetrouwen in hebt als het om kwaliteit gaat.

De trailer van de film zag er goed uit maar de indruk die ik van de film kreeg was anders dan dat de film was.
Ik verwachten een sci-fi sprookjes film, een soort Alice in wonderland in de toekomst.
Dat de film juist helemaal anders was dan dat ik verwachte, is iets wat ik al een heletijd niet meer beleeft heb bij een film! Fris en verrassend.

Het acteer werk was goed van de acteurs,Hugh Laurie en clooney stalen de show.

Minpunten heeft de film ook, met name het eerste uur is cliché & meer op kinderen gericht.
De film word beter Waneer clonney zijn opwachting maakt.
Wat wel een fantastische scène is is de speelgoed winkel met hele leuke knipoogen naar bird's eedere werken.

Tommorrowland is een film, die me boeide tot het einde dat de film niet bij iedereen inde smaak valt begrijp ik ook.
De trailers geven een verkeerde indruk over wat de film wel en niet is.
Het is een leuke film die in de tijd van sequels fris aanvoeld.
Helaas hebben we een aantal dingen vaker gezien in andere film.
De minste van Brad bird is het wel maar Brad bird heeft een prima film afgeleverd.

jaime91

Avatar

Brad Bird is een regisseur die nog niet veel titels op zijn naam heeft staan. Maar de films die hij geregisseerd heeft (The Iron Giant, Ratatouille, The Incredibles, Mission Impossible Ghost Protocol) zijn allemaal fantastisch! Daarom keek ik ook heel erg uit naar Project T of Tomorrowland wat ik een betere titel vind. Toen verschenen de trailers en ondanks dat ik nog niet veel wijzer werd van het verhaal, werd ik toch steeds enthousiaster. Dit moest een van de beste films van 2015 gaan worden, en dan is helaas niet helemaal het geval.

Het probleem met Tomorrowland is, dat de marketing rondom deze film ontzettend vaag is. Nogmaals als je de trailers kijkt, wordt het verhaal niet echt duidelijk. Daarnaast was dit ook een familiefilm en ook dat had ik niet verwacht. Ik had verwacht dat de doelgroep van deze film de jeugd en volwassenen zouden zijn. En wat mij voornamelijk tegenviel was het eind. Verder is Tomorrrowland een hele vermakelijke familie/avonturenfilm. De humor is voor een groot deel ontzettend goed, wat voornamelijk komt van Britt Robertson. Zij heeft ook een hele goede chemie met George Clooney en Raffey Cassidy. Een erg goed trio wat mij betreft. Verder is de film visueel ook prachtig. Tomorrowland is een prachtige wereld waar ik zelf wel zou kunnen/willen wonen. Het ademt gewoon Disney, magisch is het. Ook de actiescenes zijn wederom fantastisch in beeld gebracht. Brad Bird bewees eerder met Mission Impossible Ghost Protocol wat zijn eerste live action film was, dat hij dat ook prima kan. En ook wordt duidelijk dat Bird een grote Star Wars fan is, en dat is natuurlijk altijd leuk om te zien. Dus voor een groot deel is deze film prima te doen, totdat uiteindelijk het plot uit de doeken gedaan wordt en toen verloor de film mij. Voor mij lag de boodschap van deze film er uiteindelijk te dik op. Ik heb het idee dat de makers van deze film, mij niet alleen wilde vermaken maar mij ook aan het denken wilden zetten. En in het eerste zijn ze driekwart geslaagd en in dat laatste hebben ze wat mij betreft gefaald. De boodschap van deze film boeide mij niet zo, en sterker nog dat was ook het punt waar ik mij begon te vervelen. En ook de slechteriken vond ik wat te cartoonachtig.

Toch is Project T een aanrader om in de bios te zien. Hij is perfect geschikt voor het hele gezin. Visueel is ie prachtig, de cast levert fantastisch werk, de manier van filmen is erg goed alleen het script viel uiteindelijk wat tegen. Project T krijgt een 7 van mij.

Roeltje

Avatar

Tomorrowland (a.k.a 'Project T')

Zodra ik van dit project hoorde, vond ik het meteen al interessant. Regisseur Brad Bird heeft in het verleden sterke animatiefilms afgeleverd, waaronder The Iron Giant, die ik persoonlijk heel erg mooi vind en een hoog sentiment gehalte bij mij weet op te roepen. De cast zag er ook goed uit. George Clooney heeft zich natuurlijk al eens bewezen, maar er bleek ook ruimte te zijn voor relatief onbekende acteurs. Mijn verwachtingen waren niet zo heel hoog, maar sodemieter, wat kwam ik er verbaasd uit. Wat een film!

Ten eerste moeten dit wel de mooiste visual effects zijn die ik ooit in een film gezien heb. Alles is naast dat het prachtig ontworpen is, ook nog eens fraai in beeld gebracht. De regisseur weet een goed gevoel voor compositie op te brengen en daar word je helemaal in meegevoerd. In deze film zit ook nul 'shakycam'. Wauw, nu realiseer ik me pas echt hoe irritant dat meestal toegepast is in films. Deze film weet je zo mee te nemen met zijn on-dynamisch camerawerk, omdat het visuele aspect en het verhaal zo ongelofelijk sterk is.

Het verhaal, wauw het verhaal. Dit verhaal heeft twee lagen. Zelfs het vertellen van de bovenste laag van het verhaal zou al een spoiler zijn, dus daar ga ik niet teveel op in. Het enige wat Tomorrowland in essentie is, is een wonderlijke, emotionele en verbazingwekkende reis. De regisseur heeft moeten dealen met het feit dat het een Disney film is, maar dat heeft hij heel goed aangepakt. Wanneer de meeste Disney films een té kleffe toon hebben, weet Tomorrowland hoe die daar mee om moet gaan en maakt het een klein, maar toch krachtig deel van de film.

De tweede laag is toch wel de boodschap van de film. Disney films hebben altijd een boodschap, dat is eerder regel dan uitzondering. Die is bedoeld om kinderen ook wat belangrijks mee te geven en daar is niks mis mee. Deze film heeft een duidelijke boodschap en is daar niet bang voor om die duidelijk uit te spreken. Sommige mensen zullen het té geforceerd vinden, ik vond het werken, dat kwam ook door de intense en emotioneel spannende scène waarmee het gebracht werd. De film verwoord voor mij perfect wat er eigenlijk met onze wereld aan de hand is, en vooral, wat dat oplossen daarvan tegenhoud!

De reden dat de zoetsappige tonen in deze film werken is omdat de personages zo ontzettend goed zijn. Britt Robertson (Casey) zet een rebellerende, nieuwsgierige optimist neer en doet dat met verve. Clooney speelt een chagrijnige, starre man die ooit zo was als Casey. Deze twee personages samen op het scherm zijn fantastisch om te zien. Natuurlijk is deze combinatie veel vaker gedaan in verschillende films, maar in deze film werkt het perfect en het acteerwerk van de twee is ook perfect. Verder zijn er een paar bij personages waar ik ook niks over kwijt wil. Ook zij zijn een goeie toevoeging aan het geheel en zijn ook allemaal goed neergezet.

Naast dit alles zitten er ook tal aan scherpe humor en goeie vondsten die de film licht houden. Als ik voorbeelden weg zou geven zou ik spoilers geven, maar ze zijn briljant. De screenwriters hebben goed hun best gedaan om allemaal magische en/of komische elementen samen te laten komen. Er komt ook veel cynische humor uit het personage van Clooney die heerlijk samenwerkt met het personage van Robertson. Over het personage van Keegan Michael Key zal ik niks verklappen, maar in zijn scene heb ik echt in een deuk gelegen.

Over de hele film ligt een speciaal gevoel van spanning. Je word zo erg meegevoerd door het verhaal en de acteerprestaties dat je vergeet dat het een film is. Ik was van begin tot eind aan het bioscoop doek gekluisterd. Daar is cinema immers voor bedoeld. Tomorrowland bied actie, spanning, humor, emotie en een prachtige eindscène die niet beter had gekund. Laat je niet afschrikken door de matige kritieken van deze film een gaat dit zien. Een magische Disney-film met de ballen van Brad Bird.

10/10