21 & Over (2013)

Blackout the date

Typische campuskomedie over volwassen worden met een hoop kinderachtige humor.
play

4,8 details

 • 93 Min
 • Komedie
 • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

De goede student Jeff Chang wordt door zijn twee beste vrienden mee uit genomen voor zijn 21e verjaardag, een dag voor een belangrijk medisch schoolinterview. Wat een avond moest worden met een paar biertjes verandert al snel in een avond van vernedering en volslagen losbandigheid.

Regie
Jon Lucas
Scott Moore
Cast
Miles Teller, Justin Chon, Skylar Astin, Sarah Wright, François Chau, Jonathan Keltz, Daniel Booko, Samantha Futerman, Russell Hodgkinson, Josie Lopez, Dustin Ybarra, Christiann Castellanos, Julian Gavilanes, Josh Truax, Russell Mercado.
Budget
$ 13.000.000
Opbrengst
$ 48.065.672
Release
01.03.2013
Release NL
28.03.2013
Release DVD
18.06.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon Lucas, Scott Moore | Cast: Miles Teller (Miller), Justin Chon (Jeff Chang), Skylar Astin (Casey), Sarah Wright (Nicole), François Chau (Dr. Chang), Jonathan Keltz (Randy), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2012

Van Animal House tot Van Wilder is de ‘campuskomedie’ een ruim vertegenwoordigd subgenre van de komediefilm. In dit soort films is de universiteit er niet om te studeren, maar om zoveel mogelijk te feesten. Met alcohol, drugs én mooie studentes in overvloed lijkt niets op deze feesten te gek. Het is dan ook niet zo vreemd dat deze films jonge mannen al generaties lang aan blijven spreken. Met hun regiedebuut 21 and Over, doen Jon Lucas en Scott Moore, de schrijvers van onder andere The Hangover-films, hun duit in het zakje.

Het verhaal draait om de vrienden Jeff, Miller en Casey. Vanwege hun studie heeft het drietal elkaar lang niet gezien. Als Jeff de magische leeftijd van eenentwintig bereikt, zijn Miller en Casey vastbesloten dit op gepaste wijze met hem te vieren, ook al heeft Jeff de volgende dag een belangrijk sollicitatiegesprek. Wat volgt mag voor zich spreken, en dat is meteen wat 21 and Over nekt. Originaliteit is in dit subgenre vaak ver te zoeken en de meeste variatie kan gevonden worden in hoe ver de ene film gaat om de ander te overtreffen. Dit betekent vaak grove humor die net een stukje verder gaat, en nog meer bizarre en gênante situaties. 21 and Over volgt dezelfde platgetreden paden. Alle verplichte elementen zijn aanwezig, en hoewel die op het eerste gezicht alles in zich hebben om op zijn minst grappig te zijn, weten Lucas en Moore hun script nergens te laten onderscheiden van zijn genregenoten.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

21 & Over Nieuwsberichten

 • Tweede trailer '21 and Over'

  Tweede trailer '21 and Over'

  Jan-Peter Rook,

  Een nieuwe komedie van de schrijvers van 'The Hangover' (2009).

  mode_comment 4

 • Trailer '21 & Over'

  Trailer '21 & Over'

  Bram de Groot,

  Een soort 'The Hangover' / 'Project X', alleen dan op een highschool.

  mode_comment 5

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

21 & Over

acties