The Heat (2013)

Good Cop. Mad Cop.

Prettige combinatie tussen chickflick en actiefilm.
play

6,1 details

  • 117 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

In de komedie 'The Heat' bundelen gerespecteerde en arrogante FBI agent Sarah Ashburn (Sandra Bullock) en de erg praktisch ingestelde en bijdehante straatagent Shannon Mullins (Melissa McCarthy) de krachten. Ze hebben echter ook overeenkomsten: ze nog nooit een partner hebben gehad. Toch gaan ze gezamenlijk achter een meedogenloze drugsbaron aan.

Regie
Paul Feig
Cast
Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Marlon Wayans, Demián Bichir, Taran Killam, Michael Rapaport, Thomas F. Wilson, Jane Curtin, Dan Bakkedahl, Peter Weireter, Michael McDonald, John Ross Bowie, William Xifaras, Spoken Reasons, Cary 'Big Shug' Guy.
Budget
$ 43.000.000
Opbrengst
$ 158.674.180
Release
28.06.2013
Release NL
01.08.2013
Release DVD
10.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Feig | Cast: Sandra Bullock (Sarah Ashburn), Melissa McCarthy (Shannon Mullins), Demian Bichir (Hale), Marlon Wayans (Levy), Michael Rapaport (Jason Mullins), Jane Curtin (Mrs. Mullins), Tom Wilson (Captain Woods), Spoken Reasons (Rojas), Dan Bakkedahl (Craig) | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2013

Allesweter Sarah Ashburn is een exact volgens het boekje werkende FBI-agente. Hiermee maakt ze zich niet echt geliefd bij haar collega’s. Reden te meer voor haar baas om Ashburn ondanks haar topprestaties niet zomaar te promoveren. Hij besluit haar naar Boston te sturen voor een zaak en als ze die goed afrondt, wil hij er nog wel een keer over nadenken. Ashburn gaat met liefde naar Boston, tot ze ontdekt dat ze moet samenwerken met de grove niet zo volgens het boekje werkende agente Shannon Mullins.

The Heat benadert een baan als agent vanuit een vrij vrouwelijk perspectief. Dat terwijl in Miss Congeniality juist extreem ingespeeld werd op de mannelijkheid van Bullock’s personage. Ondanks dat beide vrouwen in The Heat niet op en top vrouwelijk zijn, zitten er onder hun harde koude buitenkant toch best wat zachte vrouwelijke trekjes. Zo lijkt Mullins zich in eerste instantie weinig om haar familie te bekommeren, tot blijkt dat de zaken toch net iets anders liggen. Ook vallen er wel af en toe opmerkingen over het feit dat het als vrouw soms lastig werken is in de mannenwereld van ordehandhavers. Een originele invalshoek die het voor het vrouwelijk publiek makkelijk maakt zich met beide hoofdrolspelers te identificeren.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Heat Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Sandra Bullock en Melissa McCarthy maken van deze film een van de leukste komedies die ik de laatste......"

Glennekeeeee

"...Flauwe komedie, jammer want hier was meer uit te halen. spijtig genoeg is de film éen groot cliché e......"

Roeltje

"...Dit lijkt mij een hele leuke Komedie! Ik ga er waarschijnlijk volgende week heen, maar ik ga hem in......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Heat

acties