Welcome to the Punch (2013)

A Stunning, Intelligent Thriller

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

Een interessante actiefilm van regisseur Eran Creevy die mij toch wel aangenaam verrast heeft. Niet de doorsnee actiefilm waar verder niet teveel bij nagedacht hoeft te worden. De plotwendingen zijn niet zo heel moeilijk en soms voel je ze ook wel aankomen, maar dat doet weinig af aan de spanning. Het einde had wat beter en iets minder voorspelbaar gekund. Prima werk van vooral Mark Strong en ook James McAvoy in de hoofdrollen. Benieuwd naar ander werk van Eran Creevy. Samengevat geen topper, maar toch wel de moeite waard. 7/10

benjamin

Avatar

Vrij onder de radar gepasseerd is deze Britse actieprent ondanks de toch relatief bekende namen in de hoofdrollen - enigszins begrijpelijk omdat dit toch niet direct het warm water uitvindt, maar enige aandacht is de film waard.

Deze Punch vertelt het verhaal van twee mannen: misdadiger Sternwood en rechercheur Lewinsky die hem opjaagt. In de proloog kan Sternwood ontkomen, maar enkele jaren later wordt hij na een angstig telefoontje van z'n zoon terug naar Londen gelokt en krijgt Lewinsky een tweede kans om de crimineel te vatten. Al blijkt er ook meer aan de hand te zijn. De hoofdrollen worden vertolkt door Mark Strong en James McAvoy en het acteerwerk is zo goed als je zou verwachten, met ook prima bijrollen voor Andrea Riseborough en de zo vaak prima Peter Mullan.

Maar uiteindelijk is dit geen karakterstudie of zelfs geen buitengewoon moeilijke spionageprent - die meerdere kijkbeurten die nodig zijn is fel overdreven - maar een actieprent. Eran Creevy brengt die fijn in beeld in een er opvallend modern uitziend Londen (het is soms wel anders in actieprenten). Enige minpunt is het einde: een sterk laatste beeld is het wel, maar ergens voelt de film niet helemaal af en laat het je toch wat op je honger zitten. Maar deze Creevy is zeker eentje om in de gaten te houden en deze prent mag gezien worden.