App (2013)

5,7 details

  • 75 Min
  • Thriller
  • Nederland
75 Min Nederland

Anna Rijnders (Hannah Hoekstra) sluit zich helemaal af in de wereld van apps en sociale media. Na een feest waarin ze te diep in het glaasje kijkt, ziet ze dat een onbekende een app op haar telefoon heeft gezet die alle informatie lijkt te hebben over haar situatie en die van haar vrienden. Als haar vrienden een voor een omkomen, snapt ze dat de app meer is dan een simpel handigheidje.

Regie
Bobby Boermans
Cast
Hannah Hoekstra, Jeroen Spitzenberger, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Robert de Hoog, Alex Hendrickx, Isis Cabolet, Mark van Eeuwen, Gigi Ravelli, Liza Sips, Anis de Jong, Patrick Martens, Harry van Rijthoven, Diede Zillinger Molenaar, Elmar Düren, Leonid Vlasov.
Budget
$ 2.000.000
Release
03.04.2013
Release NL
04.04.2013
Release DVD
24.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Bobby Boermans | Cast: Hannah Hoekstra (Anna), Isis Cabolets (Sophie), Robert de Hoog (Tim), Alex Hendrickx (Stijn), Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Daan), e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2013

De fervente bioscoopbezoeker, of zo je wilt de rasechte azijnpisser, heeft er in het digitale en multimediale tijdperk een knoeperd van een ergernis bij. Er zijn bioscoopbezoekers die zichzelf zo belangrijk vinden, of simpelweg de aandachtsspanne van een goudvis hebben, dat ze tijdens de voorstelling de mobiel ter hand nemen. Televisiekijken wordt zelfs opzettelijk opgepimpt met een 'tweede scherm', zodat ter plekke mee kan worden gediscussieerd, getweet en geliked over het programma. Interactie is het nieuwe toverwoord en het was natuurlijk wachten op het moment dat ook de filmindustrie op deze trend inspringt. Het is een ontwikkeling die met enige scepsis door bovengetekende ontvangen wordt. Want wat voor capriolen gaan filmproducenten nog meer uit hun mouw schudden om het publiek naar de bios te lokken? En voegt een app ook daadwerkelijk wat toe aan de filmervaring?

Om daar dan maar gelijk antwoord op te geven: het is best een aardig gegeven en soms zelfs een leuke toevoeging dat je van tevoren een app kunt installeren om zo extra informatie mee te krijgen. Maar meer dan een leuke gimmick is het ook niet. De qua bestandgrootte forse app die de producenten van APP lieten ontwikkelen, waarschuwt de kijker door middel van een trilsignaal dat er op het mobieltje wat te beleven valt. Het stukje techniek reageert op het geluid van de film, waardoor er geen internetverbinding nodig is. Het werkt allemaal best redelijk en snel, al verscheen er op het toestel van de buurman één enkele keer info die bij ondergetekende uitbleef. Verder dan wat op en neer ge-sms van personages, Facebookberichtjes, een krantenberichtje en heel soms filmbeelden vanuit een andere hoek of gezichtspunt komt het trouwens niet. Daar komt bij dat je toch regelmatig naar het schermpje van je mobieltje gaat staren terwijl er daar op dat moment helemaal niets te beleven valt. Gevolg is dat je met een half oog naar de film zit te kijken en er niet helemaal in op kan gaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

App Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mathilde

"...Goede "mindfuckfilm", Stukje waarheid -> de wereld word steeds digitaler(waar zou het heen gaan?)en......"

xarkov

"...Na het lezen van de synopisch dacht ik: "Omg, wat tergend. Kan het nog zieliger." Na het zien van d......"

Tarkus

"...Toch wel een meevaller deze Nederlandse film. Alleen valt hij nogal kort uit, wan hij is niet zoals......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

App

acties