Dead Man Down (2013)

Blood demands blood.

Wanneer de wraak zoet is, smaakt hij het lekkerst.
play

5,7 details

  • 118 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

Farrell speelt Victor, een professionele moordenaar die wordt afgeperst door Beatrice (Rapace), een vrouw die hem iemand heeft zien vermoorden. Met deze troef in handen eist ze zijn hulp bij het wraak nemen op de man die haar ooit gruwelijk mishandeld heeft.

Regie
Niels Arden Oplev
Cast
Colin Farrell, Noomi Rapace, Isabelle Huppert, Terrence Howard, Dominic Cooper, Luis Da Silva Jr., John Cenatiempo, James Biberi, Franky G, Myles Humphus, Stephen Hill, LeRoy Wilson Jr., Declan Mulvey, Stu Bennett, Aaron Vexler.
Opbrengst
$ 18.074.539
Release
08.03.2013
Release NL
04.04.2013
Release DVD
30.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Niels Arden Oplev | Cast: Colin Farrell (Victor), Noomi Rapace (Beatrice), Terrence Howard (Alphonse), Dominic Cooper (Darcy), Isabelle Huppert (Valentine) | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2013

Victor leeft in een minimalistisch ingerichte flat en werkt voor een corrupte projectontwikkelaar genaamd Alphonse. Op een dag komt hij in contact met zijn overbuurvrouw Beatrice, die slachtoffer is geweest van een auto-ongeluk. Tijdens de eerste date onthult Beatrice dat ze bewijs heeft dat Victor een man heeft vermoord in zijn appartement. Met dit bewijs als chantagemateriaal eist ze dat Victor de man vermoordt die met zijn dronken hoofd verantwoordelijk is voor haar verminkingen en daar nog steeds niets van geleerd heeft. Deze geplande wraakactie brengt de twee steeds dichter bij elkaar en langzaam wordt duidelijk dat ook Victor bezig is met een eigen wraakmissie. Zal het recht eindelijk zegevieren?

Regisseur Niels Arden Oplev kennen we van Millennium: Mannen die Vrouwen Haten, de succesvolle Zweedse verfilming van het eerste deel van Stieg Larssons bestsellertrilogie, waarmee actrice Noomi Rapace internationaal doorbrak. Dead Man Down is Oplevs eerste Engelstalige film. Helaas heeft deze film af en toe last van onvolkomenheden. Bijvoorbeeld het bewijs dat Beatrice heeft tegen Victor. Dit heeft ze gefilmd met een mobiele telefoon in het donker. No way dat je daar in het echt iets aan zou hebben, maar op haar telefoon is het een bijzonder onwaarschijnlijk duidelijk beeld.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Dead Man Down Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Prima Misdaad-thriller. Goede rol van Colin Farrell, maar vooral ook van Noomi Rapace waar ik toch......"

Banned

"...Redelijke film, goed geacteerd, goeie soundtrack, mooi in beeld gebracht. Alleen wou het geheel in h......"

Dead Man Down

acties