Daglicht

Daglicht (2013)

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Een degelijke thriller die het vooral van de 2e helft moet hebben. jammer genoeg is het eerste deel te veel voorbereiding en zonder spanning. uiteraard moeten de pionnen, de verhaallijnen, uitgezet worden maar het moet ondertussen wel al ergens naartoe leiden en dat deed het niet. met dank aan de prima acterende schijf word het wel nog een beetje verdoezeld. het tweede deel is dan wel zeker sterk en doet niet onder voor de betere b-thrillers uit hollywood qua actie en snelheid. jammer genoeg blijft de spanning wel steeds wat achterwege en zijn het hele korte opflakkeringen. wat wel zeer goed is aan deze film is, je hebt steeds meer weet van de situatie dan het hoofdpersonage, je weet sommige twists al op voorhand omdat ze je ook duidelijk worden gemaakt maar het einde laat dan weer zien dat sommige twists nog anders eindigen of dat er nog een extra'tje bijkomt waardoor je zelf toch weer verrast bent.

kort: een prima thriller van nederlandse makelij met een sterk spelende cast, een leuk scenario en buiten het mindere camerawerk oogt deze film prima.

6,5/10

jaime91

Avatar

Prima thriller met een sterk acterende Angela Schijf en Fedja van Huêt. De rest van de cast acteert ook goed maar die 2 stelen echt de show. Het script is prima, ik wist deels waar het naar toe ging maar deels werd ik toch ook verrast. En het duurde toch best lang eer ik echt wist hoe het allemaal ik elkaar zat. Helaas wist ik het wel voordat het uiteindelijk in de film duidelijk werd waardoor het eind me niet wist weg te blazen. En volgens mij was dat wel de bedoeling. Ik had namelijk wel zo'n holy shit, mind=blown moment verwacht zeg maar, maar dat bleef helaas uit.

Al met al dus een prima thriller met een degelijk script en een goede cast.