Joe (2013)

Reviews (2)

benjamin

Avatar

Er is iets speciaals aan Tye Sheridan: niet alleen is hij zelf een uiterst getalenteerde jonge acteur (o ja, z'n vertolking in Joe is weer prima), maar hij kan ook het beste uit soms verrassende namen halen. Zo speelde hij eerder mee in Mud die deel uitmaakte van het begin van de hergeboorte van McConaughey en in Joe zit hij zo waar in die unieke film waarin Nicolas Cage nog eens echt acteert. Na jaren zijn tijd en talent te verdoen in een combinatie van zwakke films (met af en toe eens een leuker tussendoortje als Kick-Ass) is dit de eerste keer in lange tijd dat Cage nog eens een gelaagde rol heeft om z'n tanden in te zetten en die afwijkt van z'n gebruikelijke grote spel. En die kans grijpt hij met beide handen om een fantastisch sterkte en intense vertolking neer te zetten.

Er zijn wel meer dingen die je aan Mud doen denken: zo is dit opnieuw het verhaal waarin het personage van Sheridan vriendschap sluit met het titelpersonage dat niet direct het beste rolmodel is. Maar Mud was wel opvallend lichter, de sfeer is Joe is zwaar, somber en donker, maar eveneens intens en aangrijpend. Al neemt dat niks weg van het feit dat dit ook een enorme aanrader is geworden en dankzij de prima hoofdrollen één van m'n favorietjes van dit jaar zelfs.

Mark

Avatar

Wil je een drama zien dat boven de middenmoot uitsteekt dan zit je bij Joe wel goed. Alle ingrediënten die een drama nodig heeft zitten erin, alleen niet helemaal in balans. Die 8 seconden komedie is echt veel te weinig, vond het verhaal zo echt veel te deprimerend. Cage is zelf weer super bezig als stakker die meer problemen op probeert te lossen dan hij heeft. Als de film nog 20min langer had geduurd was het hem waarschijnlijk gelukt. In die extra tijd kunnen dan meteen de personages wat meer diepte krijgen, want de finale die op zich best aardig is kwam bij mij niet echt aan.

Ja, klagen dat er teveel drama in een drama zit. So what?!