Minions (2015)

It's going to be a blast.

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Bijzonder leuke film vond ik dit.
Vele grappige momenten, maar ook herkenbare fragmenten, zoals de verwijzing naar de Abbey Road hoes van The Beatles en de grappigste scène (voor mij dan toch) de Hendrix gitaarsolo.
En nog aangenamer verrast was ik door de soundtrack, die is werkelijk om van te smullen.... met o.a. The Who, The Doors, The Kings..... en uiteraard The Beatles.... en vele anderen...
Voor mij de geslaagde combinatie van gags en muziek !!
Heb me er bijzonder goed met geamuseerd Smiley face

Roeltje

Avatar

De Minions zijn altijd de grappigste noot geweest in de Despicable Me films. Wat die films zo leuk maakte was de speelse animaties, de humor en de persoonlijke, emotionele toon.

Speelse animaties? Check. Humor? Check. De persoonlijke, emotionele toon? Geen check. Dit is ook het enige waar Minions echt in faalt. Natuurlijk had ik nooit gedacht dat deze film dat met zich mee zou brengen, daarom ben ik ook niet teleurgesteld. De karakters in deze film zijn allemaal goed genoeg uitgewerkt om toch nog een leuke tijd te hebben.

Wat deze film slim aanpakt is dat het zich focust op drie Minions: Kevin, Stuart en Bob. De film heeft hier goed aan gedaan, nu kun je focussen en meegaan met hoofdpersonages. Dit heeft een film nodig, dat is voor mij gewoon een feit. De drie Minions verschillen van elkaar, wat soms tot hele grappige situaties leidt.

Met de humor zit het voor het grootste deel wel goed. Ik heb genoeg gelachen en zelfs een enkele keer compleet in een deuk gelegen. Er zijn misschien toch net iets teveel grappen die niet helemaal aankomen of zelfs grappen die ongelofelijk geforceerd zijn en gewoon totaal niet grappig zijn.

Er zitten ook een groot aantal verwijzingen in de film in. Zowel naar de Amerikaanse cultuur als de Engelse cultuur. Ook zitten er knipogen naar de Despicable Me films en zelfs Breaking Bad. Het maakt de film toch erg leuk.

Met het 3D-effect in de film zit het natuurlijk ook wel snor. Prachtige diepte en genoeg elementen die het scherm uitduwen. Minions vermaakt, maar overtuigd zeker niet altijd. Het gaat tegen het einde toe toch teveel in clichés zitten. Het is het wel waard dit in de bioscoop te kijken, vooral voor het 3D effect. Ook moet je blijven zitten hélemaal tot het eind.

7/10