The Judge (2014)

Defend your Honor.

Geslaagd en gelaagd relationeel drama met een fantastische Robert Downey Jr. en Robert Duvall in de hoofdrollen.
play

6,5 details

  • 141 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
141 Min Verenigde Staten

Hank Palmer is een beroemde advocaat die terugkeert naar zijn geboortedorp om de begrafenis van zijn moeder bij te wonen. Zijn vader, de plaatselijke rechter, wordt verdacht van moord na een aanrijding. Ondanks het feit dat de twee van elkaar vervreemd zijn, besluit Hank zijn vader in de rechtszaal te verdedigen en de banden met zijn vervreemde familie aan te halen.

Regie
David Dobkin
Cast
Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, Billy Bob Thornton, Vincent D'Onofrio, Leighton Meester, Dax Shepard, Denis O'Hare, David Krumholtz, Jeremy Strong, Grace Zabriskie, Ken Howard, Balthazar Getty, Emma Tremblay, Sarah Lancaster.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 83.719.388
Release
10.10.2014
Release NL
16.10.2014
Release DVD
17.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: David Dobkin | Cast: Robert Downey Jr. (Hank Palmer), Robert Duvall (Joseph Palmer), Vera Farmiga (Samantha Powell), Billy Bob Thornton (Dwight Dickham), Vincent D’Onofrio (Glen Palmer), Jeremy Strong (Dale Palmer), Dax Shepard (C.P. Kennedy), e.a. | Speelduur: 141 minuten | Jaar: 2014

Hank Palmer is de laatste die zich iets aantrekt van wat anderen van hem vinden. De onstuitbare advocaat zegt waar het op staat en het is mooi meegenomen als hij de ander daarbij voor zijn eigen plezier flink kan treiteren. Palmer is zo iemand die de waarheid durft te zeggen, ook als een ander die liever niet wil horen. Hij geeft toe dat de witteboordencriminelen die hij vrijpleit naar alle waarschijnlijkheid schuldig zijn en dat hem dat niets doet: ‘Innocent people can’t afford me.’

Als hij wegens familieomstandigheden terugkeert naar zijn geboortedorp, naar zijn ouders en zijn broers, wordt hij geconfronteerd met alles wat hij destijds ontvlucht is. De onaantastbare advocaat uit Chicago trekt zich namelijk wel degelijk iets aan van andermans mening. Sterker nog, hij blijkt zelfs diep gekwetst. De moeizame en destructieve relatie met zijn vader is de reden voor zijn vertrek, inmiddels jaren geleden. En nu wordt zijn vader, de plaatselijke rechter (een rol van Robert Duvall), verdacht van moord. Palmer probeert de waarheid boven tafel te krijgen en vader en zoon komen zowel nader tot elkaar als recht tegenover elkaar te staan, niet alleen binnen de muren van het ouderlijk huis maar ook ten overstaan van de jury in de rechtszaal.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

The Judge Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Judge

acties