Featured

Alles over 'The Judge'

Robert Downey Jr. moet zijn vader verdedigen in de rechtszaal.

door Jim Pedd op 13.10.2014 om 19:35 in Featured
Komende donderdag komt de film The Judge uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze nieuwe rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 16 oktober in première.

The Judge


Duur: 141 minutenGenre DramaBudget: onbekend
...
...
...

Cast & Crew:
RegieDavid DobkinScenario Nick Schenk, Bill Dubuque, e.a.Robert Downey Jr. Henry "Hank" PalmerRobert Duvall Judge Joseph "Joe" PalmerVera Farmiga SamanthaVincent D'Onofrio Glen PalmerJeremy Strong Dale Palmer
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Advocaat Hank Palmer (Downey Jr.) keert terug naar zijn geboortedorp als zijn vader, de plaatselijke rechter met wie hij ruzie heeft, wordt verdacht van moord. Hank gaat op zoek naar de waarheid en al doende worden de banden met zijn familie hersteld.

Team Downey

The Judge is het allereerste project van het productiebedrijf van Robert Downey Jr. en zijn vrouw Susan Downey. Dat, terwijl het bedrijf al in 2010 opgericht werd. Het bedrijf is gehuisvest bij Warner Bros. en heeft nog tien films in de planning staan.

Eén daarvan wordt een musical-comedy, waarin Downey Jr. een Broadway songwriter speelt. Hij zit zowel creatief als financieel aan de grond, als zijn grote musical een flop blijkt. Samen met zijn collega neemt hij een baan als counselor en leert hij kinderen van een theaterkamp zingen en dansen. Een ander project van Team Downey draait om het zinken van de USS Indianapolis tijdens de Tweede Wereldoorlog. 317 bemanningsleden overleefden de ramp, maar velen werden uiteindelijk opgegeten door haaien. Het gruwelijke verhaal komt dus naar het witte doek.

Weer een ander project gaat om Perry Mason en ook hierin zou Downey Jr. de hoofdrol moeten spelen. De film wordt gebaseerd op een boekenreeks van Erle Stanley Garndet en gaat over de onstuitbare advocaat Perry Mason en speelt zich af begin jaren dertig. Het laatste project dat bekend is, heet The Accidental Genius en draait om twee mannen die een honderdjarig mysterie oplossen, een wereldveranderende gebeurtenis.

Eerste reacties

De eerste reacties op The Judge zijn, getuige de score op RottenTomatoes niet geweldig. 47 procent van de 124 getelde recensies is positief. De consensus: "Goed gecast en prachtig opgenomen, maar boordevol clichés. The Judge lijkt voorbestemd om grote jurisdictie over de mensen die 's middags naar kabeltelevisie kijken te verwerven."

Box office prestaties

The Judge ging afgelopen weekend in de Verenigde Staten in première en beleefde daar niet het sterke openingsweekend waar Team Downey en Warner Bros. op gehoopt hadden. Voorspeld werd een openingsweekend van 22 miljoen dollar, maar in de eerste dagen verdiende de film in de Verenigde Staten slechts 13,3 miljoen dollar. Daarmee schiet de eerste film van Downeys productiehuis dus flink tekort.

De voorspelde totale verdiende in de Verenigde Staten van 83 miljoen dollar zal dus ook naar beneden bijgesteld moeten worden. Hoogstwaarschijnlijk komt deze eerder zo rond de 50 miljoen dollar uit. De verwachtingen in Nederland zijn niet groot. De opbrengst van Chef, waarin hij een kleine rol heeft, valt in ieder geval tegen en staat op dit moment op 290.791 euro. Andere niet-Marvel en niet-franchise films zoals Sherlock Holmes, waarin de acteur te zien was, zijn bijvoorbeeld Due Date (1,65 miljoen euro) en Tropic Thunder (681.000 euro). De verwachting is dat de totale verdienste van The Judge in Nederland ergens tussen die twee films zal liggen.

Trivia

Zowel Jack Nicholson en Tommy Lee Jones werden overwogen voor de rol die Robert Duvall uiteindelijk kreeg. De rol van Vera Fermiga ging bijna naar Elizabeth Banks. De eerste film van het productiehuis van Robert Downey Jr. en zijn vrouw Susan, Team Downey.

•


•

•
4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bramme

Avatar

Trailer was al een groot cliché-fest dus deze hoef ik alvast niet in de bioscoop te zien.

Banned

Avatar

Trailer trok me ook niet. Wel interessant is de nieuwe soundtrack van Thomas Newman.

Mark

Avatar

Kan iemand vertellen of er aliens in deze film zitten?

warrior2011

Avatar

Mark "Kan iemand vertellen of er aliens in deze film zitten?"

of zombies O+

NieuwsFilm

meest populair