The Deer Hunter

The Deer Hunter (1978)

Best Picture 1978

Reviews (4)

MovieMazzter

Avatar

Deze film lang geleden al gezien maar te lang geleden om een betekenisvolle waardering op dit forum achter te laten. De gelegenheid maar genomen om hem nog eens rustig van A tot Z te bekijken. Je moet er wel even voor gaan zitten want het is lange film en ook op momenten erg trage film. De regisseur had er geen moeite mee om minutenlang dansende mensen op een bruiloft in beeld in brengen zonder noemenswaardige conversaties. Met de ogen van nu zou je dat saai kunnen noemen, maar dit is een film uit 1978. Je moet deze film ook qua onderwerp toch met de ogen uit die tijd kunnen zien (de Vietnam-oorlog lag nog erg gevoelig en vers in het geheugen). Het is nauwelijks een oorlogsfilm te noemen trouwens gelet op het ontbreken van gevechtshandelingen. Wat wel opvalt is de centrale rol die de Russische roulette speelt in deze film. Niet 1 keer maar wel 4 keer (incl. die ene keer in de VS met zijn vriend tijdens een jacht). Dit was mij niet bijgebleven. Dit gegeven is derhalve behoorlijk uitgemolken. De film moet het niet hebben van diepgaande conversaties of karakter uitdieping. Dat is toch een gemiste kans als je ziet hoe lang de film duurt. Het geheel is vrij somber, donker en machteloos (de onmacht van de vriendengroep om iets van het leven te maken of controle over eigen leven te krijgen). Is het een meesterwerk ? Nee. Wel een goede (sterren)cast maar het verhaal is wat oppervlakkig en blijft grotendeels onbesproken. Anderen zullen daar juist de kracht van de film inzien.
7/10

Olrik

Avatar

Prachtige film!!!!
Er zijn heel wat goede Vietnam films zoals Apocalypse Now, Full Metal Jacket en Platoon en hoewel The Deer Hunter zich niet zo zeer op Vietnam zelf focust behoort deze film ook tot deze toppers
De cast is uitstekend met perfecte rollen van Robert De Niro en Christopher Walken en ook de muziek en het geluid waren geweldig.
Het verhaal is wat mij betreft op en top en ik vondst ze het niet beter hadden kunnen doen dan het uiteindelijke resultaat wat ze met deze film bereikt hebben, maar ik snap heel goed dat veel mensen de film te langdradig en te saai vinden.
Op het punt na dat de film naar mijn mening iets koeteraar mogen zijn is dit een geweldige klassieker over de kracht van vriendschap.

8,0 / 10

Tarkus

Avatar

Voor mij is dit een redelijke film, echter geen topper.
Oscarwinnaar deze film, maar toch niet verdiend als je het mij vraagt.
Een prima cast, daar niet van, maar de film is traag en saai, en vooral in het eerste uur dan.
Veel overbodige scènes die weinig of niets tot het verhaal dienen.
Wel blijven de scènes met de Russische roulette bijzonder goed, daarom ook dat ik Christopher Walken zo goed vind in deze film, meer nog dan Robert De Niro.
Maar in zijn geheel kan deze, te lange, film me niet echt overtuigen.

Apostel

Avatar

De film is niet zolang geleden op tv geweest. Uiteraard bij een commerciële zender en dan kijk ik er nooit naar. Door al die onderbrekingen gaat de vaart eruit. Gewoon ronduit irritant. Als sommigen het toen al te lang vonden duren zal het er nu dus zeker niet korter op worden.
Ik heb de film toen in de bioscoop gezien en ik herinner mij dat het begin van de film inderdaad een beetje lang duurde voor de film op gang komt. Maar dan wordt de film ook uitermate boeiend en indringend. Een film over vriendschap tijdens de oorlog in Vietnam.
Het acteerwerk is ronduit van grote klasse.
Toen de film was afgelopen had het voor die tijd zo een indruk gemaakt op de bezoekers dat je bij het verlaten van de zaal een speld kon horen vallen. Ik zou zeggen, mocht je het niet hebben gezien huur het in de videotheek en ga er rustig voor zitten.