Doctor Strange (2016)

Open your mind

Reviews (3)

benjamin

Avatar

Het immer succesvolle MCU wordt groter en groter en Doctor Strange doet zijn deel daarin door wat extra dimensies en concepten te introduceren zoals magie. Dat levert alvast leuke taferelen op vooral in bijzonder creatief uitgewerkte en visueel indrukwekkende actiescènes.

Daar schuilt ook de grootste vernieuwing in de film want het verhaaltje wijkt verder weinig af van het klassieke recept. Benedict Cumberbatch speelt een briljant maar arrogant personage (van klassieke recepten gesproken) dat na een ongeluk z'n toevlucht zoekt tot magie om te genezen en zo uitgroeit tot superheld en de traditionele slecht uitgewerkte Marvelschurk van dienst moet tegenhouden. En ook al is de inhoud van de training gevuld met nieuwere concepten, het is wel een verhaaltje dat we toch al een aantal keer gezien hebben.

Al maakt dat laatste nog niet dat het slecht verteld is. Zo hebben we bijvoorbeeld een prima cast waarin naast Cumberbatch vooral Tilda Swinton indruk maakt als The Ancient One. Over de fijngevoeligheid van die casting zal ik mij niet inlaten maar Swinton is en blijft natuurlijk een topactrice die zeker haar ding doet met de rol. Ook McAdams, Ejiofor en Mikkelsen zijn overigens zeker niet slecht maar krijgen gewoon niet echt veel te doen. Daarnaast is de eerder aangehaalde actie uiteraard de moeite en is de originele manier waarop Strange uiteindelijk wint best wel fijn.

horizon

Avatar

Film in 2D in XD zaal van Vue gezien. Bewuste keuze dat 2D, zijn er momenten dat 3D iets zou toevoegen in deze film: Ja, mits de helderheid hoog genoeg is. Maar het betreft slechts enkele minuten op een hele film en in 2D zag het er ook goed uit.
En ja Inception deed het eerder maar Dr.Strange voert de visuele effecten goed uit en dat is het belangrijkste.

Film mag blij zijn dat Cumberbatch de hoofdrol speelt hij weet de film naar hoger niveau te tillen (hij is iig geval leuker dan Downey die een beetje vergelijkbaar ego-personage speelt). Maar ook de bijrollen worden netjes gespeeld en zelfs Mikkelsen als villain is redelijk te noemen (daar waar Marvel normaal matig scoort is dit dus een winstpunt... 8| ). En de cape bevat ook genoeg persoonlijkheid Smiley face .

Verhaal is natuurlijk het ietwat standaard intro verhaaltje maar bevat genoeg humor om het luchtig genoeg te houden (zelfs het wifi wachtwoord en Beyonce grapje werkte dus...).

Al met al betere film binnen het superhelden genre.

Ereptile

Avatar

Ik vond het een goede film en een waardige tussen de rest van het MCU! Allereerst ben ik zeer onder de indruk van de visuele aspecten in de film. De manier waarop magie wordt gebruikt in de film vond ik echt geweldig!

De acteerprestaties van de acteurs (met name Cumberbatch) vond ik ook gewoon goed. Vooral omdat ze veel moesten introduceren op het gebied van magie. Mads Mikkelsen zetten een goede, maar niet gedenkwaardige bad guy neer. Er had meer in gezeten. Dr. Strange en vooral Mordo vond ik interessanter.

Het verhaal is wel duidelijk een origin story. Maar eentje die best te volgen is naar mijn mening. Het einde vond ik een klein beetje teveel van het goede, maar absoluut niet slecht. Het is een typische MCU film, met ook de nodige humor die in de andere films voorkomt.

Er zijn TWEE after-the-credit scenes, dus vergeet niet te blijven zitten tot aan het eind als je ze wilt zien.

Ik zou de film 7,5 tot een 8/10 geven. En ik ben heel benieuwd hoe Dr. Strange het naast de rest van de superhelden in het MCU gaat doen. Ik vind het in ieder geval een geslaagde introductie van een personage waar ik nog niets van af wist.