5,4 details

  • Komedie
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

De komedie Ricky Stanicky gaat over drie vrienden die zich uit allerlei benaderde situaties redden door te verwijzen een niet-bestaande vriend, Ricky Stanicky. Als ze op een gegeven moment genoodzaakt zijn om Ricky te introduceren, besluiten de vrienden een acteur in te huren.

Regie
Steve Oedekerk
Cast
Jim Carrey.

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Farrelly | Scenario: Jeffrey Bushell, Lee Freeman, Brian Jarvis James | Cast: Zac Efron (Dean), John Cena (Rod), Andrew Santino (JT), Jermaine Fowler (Wes), Riley Stiles (jonge Dean), Oscar Wilson (jonge JT), Gaius Nolan (jonge Wes), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2024

Sommige mannen hebben er alles voor over om niet bij een babyshower te hoeven zijn. In Ricky Stanicky slagen drie mannen er al jaren in om steeds onder dergelijke plichtmatige bezoekjes uit te komen, dankzij een niet-bestaande vriend. Het blijkt een werkbaar uitgangspunt voor een net niet te platte feelgoodfilm voor mannen, met name vaders die zich herkennen in de geschetste situaties.

Als kinderen willen Dean, JT en Wes met Halloween niet alleen snoep ophalen, maar ook graag degenen die nooit snoep geven laten weten wat ze daarvan vinden, middels een in brand gestoken zak hondenpoep voor de deur. Wanneer dit plan vreselijk uit de hand loopt, besluiten ze een niet-bestaande vriend de schuld te geven. Ricky Stanicky is geboren. De jaren erna houden Dean, JT en Wes in een zelfbenoemde bijbel bij waar ze hun zogenaamde vriend voor hebben gebruikt, en op welke manier.

alle artikelen (2)

Ricky Stanicky Nieuwsberichten